haberkartali.net

20 yıldır aynı nakarat

20 Eylül 2022 - 13:35
Beşiktaş'ta kaledeki sorun, 2000’lerden bu yana yaşanıyor. Cordoba’nın ayrılışı sonrası 20 farklı isim kaleye geçti.

Beşiktaş kalesine gelen 15 şutun 8’i gole dönüştü. Ersin Destanoğlu, Emre Bilgin derken Fenerbahçe derbisi öncesi gözler Mert Günok’a çevrildi.

Geçmişe bakıldığında ise siyah-beyazlılarda, kaleciden yana yaşanan bu güvensizlik ortamının aslında yeni bir şey olmadığı görüldü. 2002-2006 arasında kaleyi 134 maçta koruyan Oscar Cordoba’nın olaylı ayrılışı sonrası siyah-beyazlı kazağı sırtına geçiren hiçbir isim kalıcı olamadı.

RAKİPLER KALEDE İSTİKRARLI

Ezeli rakipler bu sürede Volkan Demirel, Rüştü Reçber, Faryd Mondragon, Fernando Muslera, Onur Kıvrak ve Uğurcan Çakır gibi isimlerle kalesinde istikrar sağlasa da Beşiktaş bir türlü herkesin beğenisini kazanan bir file bekçisi bulamadı. Cordoba sonrası 20 senede siyah-beyazlı kalede tam 20 isim süre aldı. Beşiktaş’ta da beş sezon oynayan Rüştü ile 6 milyon Euro’ya satılan Fabri dışında iz bırakan isim neredeyse olmadı.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Beşiktaş’ta son 20 yılda 30 maçın altında oynayan kaleciler:

Ramazan Kurşunlu (27)
Allan McGregor (26)
Murat Şahin (21)
Utku Yuvakuran (20)
Günay Güvenç (18)
Denys Boyko (5)
Emre Bilgin (5)
Göksel Gencer (4)
Korcan Çelikay (3)
Ramazan Özcan (2)
Erdem Köse (1)

Haber Kaynağı: Sözcü

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.