haberkartali.net

25 yıl sonra 7-0 kazandı

02 Mayıs 2021 - 17:41
Hatayspor'u 7-0 mağlup eden Beşiktaş, 1996/97 sezonundaki 7-0'lık Vanspor galibiyetinden bu yana Süper Lig'deki en farklı galibiyeti aldı.

Beşiktaş, Süper Lig’in 39. haftasında oynadığı Hatayspor karşısında tarihi performanslardan birini ortaya koydu.

İlk 14 dakikada rekor kırdı

Ligin lideri, yalnızca 14 dakikada Hatayspor ağlarını 3 kez havalandırmayı başardı. Siyah-beyazlıların gollerini 2. dakikada Akintola kendi kalesine, 11 ve 14. dakikalarda Larin kaydetti. Beşiktaş, 14 dakika ile Hatayspor karşısında 2010/11’den bu yana bir Süper Lig maçında en erken 3-0 öne geçen takım olmayı başardı.

Tarihinde ilk kez ilk yarıda 5 gol buldu

Beşiktaş, lig tarihinde ilk kez bir maçın ilk yarısında 5 gol buldu.

Hatayspor’u 7-0 mağlup eden Beşiktaş, böylesi farklı bir galibiyeti son olarak 16 Ağustos 1996’da Vanspor karşısında almıştı. Sezonun ikinci haftasında Vanspor’u İnönü Stadı’nda konuk eden Siyah-beyazlılar, sahadan 7-0 galip ayrılmıştı.

Ertuğrul Sağlam maça damga vurmuştu

Beşiktaş’ın gollerini 5, 36(penaltı) ve 77. dakikalarda Ertuğrul Sağlam, 28. dakikada Serdar Topraktepe, 33. dakikada Rahim Zafer, 81. dakikada Mehmet Özdilek ve 88. dakikada Zlatko Yankov kaydetmişti.

Sergen Yalçın da sahadaydı

Hatayspor maçında Beşiktaş’ın teknik direktörü olan Sergen Yalçın, 25 yıl önce 7-0 kazanılan Vanspor maçına da ilk 11’de çıkmıştı. O dönem 24 yaşındaki 10 numara, Ertuğrul Sağlam’ın ilk golünün asistini yaptı.

Sergen Yalçın, Ertuğrul Sağlam’ın ikinci golünde ise çalımlarla rakip ceza alanına girip yerde kalmış ve takımına penaltıyı kazandırmıştı.

Sergen Yalçın, Beşiktaş’taki ilk futbolculuk döneminin son sezonunu geçirecek ve sezon sonunda İstanbulspor’a transfer olacaktı.

Oyundan çıktıktan sonra Erman Toroğlu’na sert sözler söylemişti

Sergen Yalçın, 7-0’lık Vanspor maçının 60. dakikasında skor 4-0 iken yerini Metin Tekin’e bıraktı. O dönemin klasiklerinden olan maç için röportajlarda soluğu dönemin spor muhabiri olan Acun Ilıcalı’nın yanında alan Sergen Yalçın, yorumculuk kariyerinin başlarında olan Erman Toroğlu ile ilgili sert sözler kullanmıştı.

24 yaşındaki Sergen Yalçın, Erman Toroğlu ile ilgili: “Hakem mi diyeyim, spor yazarı mı neyse acayip bir adam var, onun eleştirileri var. Beşiktaş taraftarı da onu sevmiyor gördüğünüz gibi. Maçlara gelmesini istemiyoruz onun. Ona karşı bir şeyler yapmaya çalışacağız.” diye konuşmuştu.

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.