haberkartali.net

Astrolojik portre: Mohamed Elneny

01 Kasım 2019 - 17:07
Astrolog Betül Alakır, Beşiktaş Dergisi'nin Kasım ayı sayısında Mohamed Elneny için astrolojik değerlendirme yaptı.

Astrolog Betül Alakır’ın, Elneny ile ilgili yaptığı değerlendirme şu şekilde:

Mohamed Elneny, 11 Temmuz 1992 Cumartesi günü Mısır’da, El Mahalla El Kubra’da hayata gözlerini açmış.

Mohamed Elneny’nin doğduğu gün gökyüzünde Güneş ve Venüs gezegenleri Yengeç burcunda yanyana ilerlemekteymiş. Astrolojik haritalarda Güneş kişiliği, genel karakteri, yaşam enerjisini sembolize ederken; Venüs keyifleri, zevkleri, sevgi ve bağ kurma şeklini temsil etmektedir. Bir doğum haritasında Venüs hangi gezegen ile birleşim içine girerse, onu daha sevgi dolu, mutlu olmaya yönelik hale getirir. Yengeç burcu da genel olarak duygusal, hassas, sezgisel ve koruma duygusu yüksek bir burçtur. Ay tarafından yönetildiği için aileye, sevdiklerine, ülkesine, yaşam yerine ve geleneklerine bağlılık yönü güçlüdür. Venüs etkisiyle de kişi ailesine, topraklarına, dostlarına ve değerlerine öncelik verme ihtiyacı içinde olur.

Aşırı özgüvenli

Mohamed Elneny’nin haritasında zekayı, iletişim kurma ve kendini ifade etme şeklini gösteren Merkür gezegeni; özgüvenli ve yaratıcı düşünmesini sağlayan Aslan burcunda yer alıyor. Ateş elementinden olan Aslan’daki Merkür, Elneny’nin karar verme tarzının güçlü, iyimser, kararlı ve aşırı özgüvenli olduğunu gösteriyor. Bu Merkür etkisiyle, kendini canlı ve etkileyici bir şekilde ifade edebilme yönlerinin de güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Tabii buradaki en önemli astrolojik ayrıntı, kişinin duygusal Yengeç tarafıyla motive edilme ihtiyacının beslenmesidir. Böylece kendini güvende hissederse, güçlü aslan etkisiyle de takım oyununa daha yaratıcı bir şekilde kendini verebilecektir.

Riske girmeyi sevmez

Garantici bir burç olan Boğa çok riske girmeyi sevmez, savunmaya daha fazla önem verir. Hareketlerinin bir amaca yönelik olması ona kendini güvende hissettirecektir. Ancak haritanın içinde duyguları temsil eden Ay’ın ateş elementinden Yay burcunda bulunduğunu unutmamak lazım. İletişim gezegeni Merkür’de yine ateş elementinden Aslanda bulunuyordu. İşte genelde sakin ve pozitif görünen bir oyuncu olan Elneny, anlık olaylarda güdüsel davranışlarını ve tepkisel ifadelerini kontrol etmekte zorlanabilir. Bu da ateş enerjisinin kontrol edilmesi pek kolay olmayan tarafını gösterir.

Kararlı ve sakin

Son olarak sporcu haritalarında önemli olan mücadele ve güç gezegeni Mars’ın konumuna bakalım. Mohamed Elneny’nin doğum haritasında Mars kararlı, sakin, temkinli özellikleriyle tanınan Boğa burcunda bulunuyor. Toprak elementinden yer alan bir gezegen olduğu için haritanın su elementinden Yengeç’te olan gezegenlerle olumlu bir etkileşime sahip. Elneny’nin mücadele şeklini savunmacı ama sert, kararlı ve inatçı olarak tanımlayabiliriz.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.