haberkartali.net

Abdullah Avcı: “Kadronun sık değişmesi iyi değil”

23 Ekim 2019 - 19:13
Beşiktaş teknik direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Braga maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

”Avrupa Ligi’nde üçüncü resmi müsabakaya çıkıyoruz. Bu sakatlıkların olması iyi değil. Kadronun bu kadar sık değişmesi de sağlıklı değil. Biz bu talihsizlikleri sezon başından beri yaşıyoruz ancak bunlar bahane olamaz çünkü üzerimizde Beşiktaş forması var. Braga, yaklaşık on senedir Avrupa kültürüne sahip, sık sık karşılaştığımız, organize ve yetenekli oyunculardan kurulu bir ekip. O neden yarın özellikle bizim de ivme kazanmamız için, mevcut oyuncularla en iyisini yapmamız gerek. Bu maçta en sağlıklı kadroyu kurup kazanmak istiyoruz.”

”Sakatlıkları minimuma indirmeye çalışıyoruz”

”Sakatlıklar ile ilgili bütün verileri kullanıyoruz. Nabız atış hızından antrenmandaki dinlenme sürelerine kadar inceliyoruz. Bu sakatlıkların bir çok nedeni olabilir; darbe,zemin,antrenman hataları. Burak Yılmaz’ın darbeye bağlı sakatlığı olduğunu söyleyebiliriz şu durumda. Enteresan olan nokta sakatlıkların bu kadar üst üste gelmesi. Dorukhan’ın sakatlığının bu şekilde gelmesi çok talihsiz, belki bir nebze zemini suçlayabiliriz. Geldiğimden itibaren, teknolojik yatırımlar yapıyoruz. Futbolun bu seviyesinde bilimden ve gözlemden yararlanmamız gerekiyor. Bazı oyuncuların ağrı eşikleri yüksek buna Caner’i örnek gösterebiliriz. Bu sakatlıkları minimuma indirmek için çalışıyoruz.”

”Saha dışındaki sorunlar halledilecektir”

”Bu kadar kısa bir sürede seçim yaşamak alışık olduğum bir durum değil. Bana bu çalışma ortamını yaratan Fikret Orman’a öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum. Ekibinden Ahmet Kavalcı ve Ahmet Ürkmezgil de bizimle çok ilgilendiler onlar da sağ olsunlar. Sayın başkanım Ahmet Nur Çebi yaklaşık on senedir tanıdığım bir insan. Dün bizimle beraberdi ve hakkımdaki samimi görüşleri için ona da teşekkür ediyorum. Onlar saha dışındaki sorunları halletmeye çalışıyorlar biz de saha içindekileri. Oyuncuların para alamamaları ile ilgili durumlarını yeni yönetimin çözeceğini biliyor ve inanıyorum. Beşiktaş, hazırlık maçlarını bile kazanmak ister. Biz de bunun için çalışıyoruz.

”Ljajic toparlanacaktır”

Adem gibi özel oyuncularda beklenti yüksek olur. Adem de bunun farkında ve kendisi de performansından memnun değil. Ancak milli maça baktığımız zaman iki asistle oynamış ve gayet verimli. Adem mutlaka dönüş yapacak ve toparlanacaktır. İyi oyuncular bu kadar dalgalanma yaşamazlar.

”Necip Uysal’a saygı göstermeliyiz”

Beşiktaş’ın altyapısından çıkmış bir oyuncu. Yıllardır farklı farklı pozisyonlarda oynuyor ve görev verildiğinde elinden gelenin en iyisini yapıyor. Geçen sezon 280 antrenmanın 279’una çıkmış bir isim. Biraz saygı göstermeliyiz. Roco sezon başında benim bazı hayaller kurmamı sağladı ancak sakatlıkları beni düşündürdü. Erdoğan da çok çalışıyor ileride formayı alabilir.

 

 

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.