haberkartali.net

“Beşiktaş beceriden yoksundu”

16 Mart 2020 - 10:56
Güntekin Onay, seyircisiz oynanan Galatasaray Beşiktaş derbisini ve teknik direktörlerin tercihlerini değerlendirdi.

Güntekin Onay, Süper Lig’in yirmi altıncı haftasında 0-0 eşitlikle tamamlanan Galatasaray – Beşiktaş derbisini, Hürriyet‘deki köşe yazısında değerlendirdi.

“Seyircisiz futbol hem oynayana hem de izleyene keyif vermiyor. Nitekim son derece yavan, lezzetsiz bir ilk yarı izledik.

Dünyada böyle bir süreç yaşanırken de haksız değiller. Gerçekten de futbola odaklanmanın, coşku yakalamanın çok zor olduğunu kabul etmek gerekiyor. Düşük tempoyla geçen oyunda iki takım da kale önü aksiyonlarından uzaktı.

Topu ceza alanına kadar getiren Beşiktaş, final paslarında beceriden yoksundu. Sezon başından bu yana devam eden kanat forvetlerin yetersiz performansı Beşiktaş’ın derbide yine en ciddi sorunu olarak görüldü.

Nkoudou becerikli olsa da

Açık bir şekilde görüldü ki iki takım oyuncularının da dünyada yaşanan koronavirüs salgınından olumsuz etkilenmiş ve konsantrasyon konusunda dalgalanmalar yaşadılar.

Hem Fatih Terim hem de Sergen Yalçın, tüm planlarını galibiyet üzerine yapmışlar; oyuncu değişikliklerini de 3 puana yönelik yaptılar. Fakat yeterli olmadı.

Beşiktaş, N’koudou final paslarında biraz daha becerikli olsa kazanabilirdi. Galatasaray ise karius, Caner ve Lens’in bireysel hatalarıyla yakaladığı fırsatları kullanamadı.

Maçın hakkı beraberlikti ancak eğer bir taraf kazanacak olsaydı daha çok pozisyona giren ve topa sahip olan Galatasaray 3 puana daha yakın olan taraftı.

Görünen o ki , lig bu şekilde sağlıklı bir şekilde devam edemez. Tüm dünyada ligler, tüm spor aktiviteleri durdurulmuşken özellikle yabancı oyuncuları devam etmeye ikna etmek çok zor.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.