haberkartali.net

Beşiktaş, Dele Alli transferini bitirdi

22 Ağustos 2022 - 21:12
Beşitkaş, kariyerinde beyaz bir sayfa açmak isteyen tecrübeli orta saha oyuncusu Dele Alli transferinde mutlu sona ulaştı

Transferde gaza basan ve dünya yıldızlarına göz koyan Beşiktaş’ta sıcak gelişme. Devre arasında resmiyet kazandırdığı Gedson Fernandes’le imzalara başlayan, ardından sırasıyla Romain Saiss, Cenk Tosun, Wout Weghorst, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan ve Arthur Masuaku’ya siyah beyazlı formayı giydiren Kara Kartal, bombayı Dele Alli ile patlatmaya hazırlanıyor.

Everton’la anlaşma sağlandı

Kiralık olarak kadroya katılacak olan 26 yaşındaki orta saha oyuncusuna 2.5 milyon Euro ödeyecek olan Beşiktaş, Everton ile satın alma opsiyonu konusunda anlaşmaya vardı. Siyah Beyazlılar, İngiliz yıldızın bonservisini almak istemesi halinde 8 milyon Euro Merseyside ekibine 8 milyon Euro ödeyecek.

20 maça çıkarsa 12 milyon Euro ödenir” maddesiyle Tottenham’dan Everton’a transfer olan Dele Alli, toplamda Merseyside ekibi 13 maça çıktı. Everton 20 maça çıkmadan oyuncuyu göndermek istiyor. Mauricio Pochettino döneminde Tottenham’da ortaya koyduğu performansın ardından bonservisine 100 milyon Euro değer biçilen Alli’nin bu düşüşü özellikle Jose Mourinho ve Nuno Espirito ile çalıştığı dönemlerde zirve yaptı.

Everton, geçtiğimiz ocak ayında Dele Alli’yi Tottenham’dan bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı. Ancak anlaşma şartlarında, yıldız futbolcunun 20 maça çıkmasının ardından 10 milyon Pound’luk ödeme yapılacağı maddesi yer alıyordu. 26 yaşındaki futbolcu Everton formasıyla 13 maçta oynadı. Maviler, Alli’yi Beşiktaş ’a kiralayarak en azından bu sezon 10 milyon Pound ödemekten kaçınmış olacak.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.