haberkartali.net

“Beşiktaş önemli bir fırsat tepti”

22 Mart 2021 - 11:10
Futbol yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasını Hürriyet‘e değerlendirdi.

“Siyah beyazlılarda Clye Larin-Kevin N’Koudou değişikliği daha önce yapılmalıydı.
Sergen Yalçın’ın 89’daki Ozan’ın beraberlik golüne kadar sadece 1 oyuncu değişikliği yapması maçın berabere bitmesinde büyük etkendi. F.Bahçe’de ise İrfan Can ve Samatta’nın 11’de olup da Sosa ve Ozan’ın olmaması akıllarda soru işareti bıraktı,

Beşiktaş ilk yarıda F.Bahçe’nin orta alandaki kalabalık, alan daraltan savunmasına çare üretemedi. Siyah beyazlı ekip %63 oranda topa daha fazla sahip olsa da ofansif aksiyonlar ve hücumda gereken hareketlilikten uzaktı. F.Bahçe ise savunmaya odaklanmış bir anlayış ile sahadaydı. Kazanmak zorunda olduğu bir maçta sarı-lacivertlilerin kendi yarı alanında bekleyip kontrataklar ile gol araması çok da akla yatkın gelmedi.

Altay Bayındır inanılmazdı

İkinci yarının başında Vida’nın golüyle öne geçen Beşiktaş, Aboubakar ile 2 kez gole yaklaşsa da kaleci Altay inanılmaz kurtarışlarıyla takımını
maçta tuttu. Son bölümde oyuncu değişiklikleri ile daha ofansif bir anlayışa dönen Fenerbahçe, karşısında Sergen Yalçın yorgunluk belirtileri gösteren bazı oyuncularını ısrarla sahada tuttu. 5 değişiklik yapan ve fiziksel olarak daha diri olan sarı lacivertliler karşısında Sergen Yalçın neden değişiklik yapmadı, anlamak mümkün değil.

Az kalsın yenilecekti

Risk alan ve kendi yarı sahasında geniş alanlar bırakan Fenerbahçe karşısında LarinN’Koudou değişikliği daha önce yapılmalıydı. Beşiktaş, üstün oynadığı, ikinci golü kendisine getirecek fırsatları kaçırdığı bir maçta az kalsın sahadan puansız ayrılacaktı.

Sergen Yalçın’ın 89’daki Ozan’ın beraberlik golüne kadar sadece 1 oyuncu değişikliği yapması maçın berabere bitmesinde büyük etkendi.

F.Bahçe’de ise Sosa ve Ozan son bölümde etkili oynadılar.

Sorular sorular

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut aç eksiği olan irfan Can Kahveci ile neden başladı?

· Jose Sosa ve Ozan Tufan’a dün derbide neden 11’de yer vermedi?

· Mbwana Samatta hangi performans kriterine dayanarak oynatıldı?

· Kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşmada Fenerbahçe neden 70 dakika boyunca savunmada bekledi?”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.