haberkartali.net

“Beşiktaş’ı zemin zorladı”

12 Nisan 2021 - 10:09
Futbol yazarı Ali Ece, Erzurumspor - Beşiktaş maçının detaylarını ve futbolcu performanslarını köşe yazısında değerlendirdi.

Ali Ece, Erzurumspor – Beşiktaş mücadelesini Fanatik‘e değerlendirdi.

“Beşiktaş’ın oyuna başlangıç A planı topa sabırlı şekilde sahip olarak total kontrol futbolu oynamak. Bu zeminde ise değil Beşiktaş, Bayern bile topa kolay kolay sahip olamaz. Zeminin yanı sıra Josef’sizlik de Beşiktaş’ın ilk 45’teki oyununu kötü etkiledi. Özellikle 1-0 öne geçtikten sonra Beşiktaş, Josef’in kademe liderliği ve takımı doğru şekilde yerleştirmesi özelliğini çok aradı. İlk yarıda sadece Beşiktaş’ın değil sahanın en iyisi Larin’di. Daha verimli oynadığı sol öndeyken sadece usta işi bir plase ile gol perdesini açmakla kalmadı, defansif-ofansif devamlılığıyla genel oyun performansı da çok iyiydi. Ersin’in yediği goldeki hatası büyük bir nazar boncuğu olsun, uzun süredir çok iyi oynuyordu bu kez de ikinci yarıda teknik direktörü ve takım arkadaşları Ersin’in kademesine girdiler.

Kontratak silahları…

Oyunda ikinci yarıda Erzurumspor daha etkili başlamasına rağmen Sergen Yalçın’ın 61’de yaptığı duble oyuncu değişikliğinde özellikle Necip’in oyuna dahil olması takımın bünyesine adeta mücadele enjekte etti. 67’de Ghezzal, hem rakiplerine hem de en az onlar kadar teknik oyuncuları durdurabilen cinsten zemine muhteşem bir çalım attı. Hemen ardından ceza alanı dışından attığı virtüöz işi gol aslında Beşiktaş’ın ikinci yarıda çektiği ilk şuttu. Sonrasında Erzurumspor da yoruldu, iki maçtan birini bu zeminde oynamak zorunda kalan bir takımın yorulmaması imkânsız. Bunu fark eden Sergen Yalçın bu kez Gökhan Töre ve N’Koudou ile kontratak silahlarını ateşledi.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.