haberkartali.net

Beşiktaş’ın ‘aile’ bakanı

04 Ağustos 2022 - 11:48
Emirhan İlkhan’ın Torino ile anlaşmasının şokunu yaşayan Beşiktaş'ta Futbol Gelişim Direktörlüğü kuruldu ve başına Önder Karaveli getirildi.

Beşiktaş, Futbol Gelişim Direktörlüğü departmanının kurulduğunu ve bu yeni birimin başına Önder Karaveli’nin getirildiğini açıkladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “İlklerin kulübü olan Beşiktaşımız, yeni sezon öncesi Süper Lig kulüplerinde olmayan bir departmanı hayata geçiriyor. Yönetim kurulumuzun kararıyla Futbol Gelişim Direktörlüğü adı altında oluşturulan departmanın başına geçtiğimiz sezonda 3.5 aylık süreçte Futbol A Takımımızı çalıştıran Önder Karaveli getirildi. Özkaynak ile A takım arasında köprü vazifesini görecek olan Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün temel amacı; Beşiktaş Futbol Akademimizden mezun olan veya olacak tüm oyuncularımızın A takım seviyesine yükselirken yaşadığı zorlukları minimum seviyeye indirmektir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün görevleri de sıralandı. Buna göre Önder Karaveli, futbolcuların yanı sıra aileleriyle sürekli iletişim halinde olacak.

Bu düşüncenin arkasında Torino ile anlaşan Emirhan İlkhan gibi yetenekli oyuncuların gelecekte kaybedilmemesi bulunuyor.Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün başlıca görevleri şöyle paylaşıldı: “Akademi ile A takım arasındaki iletişimi sağlarken, aynı zamanda altyapı sporcularının gelişimini takip ederek onlara özel antrenmanlar planlamak, teknik, taktik, fiziksel ve psikolojik açıdan A takıma hazır hale getirmek olacaktır.

Bunların yanı sıra Akademide belirlenen elit oyuncuların aileleri ile de temas kurularak bilgilendirecek ve oyuncunun futbol dışı hayatına da destek verilecek. Futbol Gelişim Direktörlüğü, oyuncuların akademide bulunduğu süreçte ise sosyal ve kültürel açıdan da sürekli eğitilmesini sağlarken Beşiktaş altyapı felsefesini benimsetip sürdürülebilir hale getirecektir.”

A Takım ile kol kola

Futbol Gelişim Direktörlüğü, A Takım ile entegre biçimde çalışacak:Futbol Gelişim Direktörlüğü, A Takım ile entegre biçimde çalışacak:“Başarının yalnızca bir ekip ile gerçekleşebileceği bilincinde olan Beşiktaş JK Futbol Gelişim Direktörlüğü, hem Futbol Akademisi hem de A takım ile birlikte kol kola çalışıp, Beşiktaş için her zaman var olan ve kulübümüzün DNA’sı haline gelmiş genç oyuncu yetiştirme olgusunu bir ileri seviyeye taşıyıp daha da profesyonel hale getirerek; fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda gelişmiş zeki, ahlaklı, saygılı ve Beşiktaşımızı temsil etme bilincinde olan sporcuların yetiştirilmesine katkıda bulunacak ve Özkaynak düzeninin Beşiktaşımız için önemli bir gelir kalemine dönüşmesini sağlayacaktır.”

Kerem ve bir yabancı planı

Josef de Souza’nın menisküs ameliyatı olması ve Emirhan İlkhan’ın Torino ile anlaşması nedeniyle orta sahaya takviye yapma kararı alan Kartal çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı önceki gün 8 numara pozisyonunda oynayabilen iki oyuncuyla kadroyu güçlendirmek istediklerini açıklamıştı. Kerem Atakan Kesgin için Demir Grup Sivasspor’la pazarlıklarını sürdüren siyah-beyazlıların, 10 milyon lira bonservis teklifinde bulunduğu öğrenildi. Sivasspor’un 21 yaşındaki oyuncu için olumlu cevap vermesi halinde transferin tamamlanacağı kaydedildi.Siyah-beyazlılar orta sahaya bir de yabancı 8 numara takviyesi yapmak istiyor. Teknik Direktör Valerien Ismael’in enerjisi yüksek, kaliteli bir orta saha istediği ve Ceyhun Kazancı’nın çeşitli oyuncularla görüşmelere devam ettiği belirtildi.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.