haberkartali.net

Beşiktaş’ın Eski Avukatı Sırra Kadem Bastı

27 Eylül 2022 - 20:09
2000 yılında TMSF'nin el koyduğu 8 bankada geçmişte yapılan vurgunlarla ilgili yıllar sonra Beşiktaş kulübünü de ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı.

2000li yılların hemen başında, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Egebank avukatları, aralarında dönemin Genel Müdür Vekili Ümit Öndeş’in de olduğu 8 kişinin 4389 sayılı Bankalar Yasası’nın 22. maddesinin 3. fıkrası uyarınca, ‘zimmet ve zimmet suçuna iştirak’ suçundan cezalandırılmalarını istemişti.

Dava görülmeye devam ederken ve hakkında yakalama olan Ümit Öndeş, 2002 yılında yurt dışına kaçmak isterken tutuklanmış, avukatlık yapma hakkı da elinden alınmıştı. Sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ümit Öndeş yıllar sonra, 2019 yılında Mesut Urgancılar‘ın önerisiyle Beşiktaş JK Hukuk Müşavirliği görevini üstlenmişti.

Genel Sekreter Mesut Urgancılar’ın Mayıs ayında gerçekleşen kongrede Ahmet Nur Çebi’nin yeni yönetiminde kendine yer bulamaması ile ekibinde bulunan Ümit Öndeş ile de yollar ayrılmıştı.

Dava sonuçlandı, kayıplara karıştı

2021 yılının sonlarına doğru yargılandığı dava sonuçlanan ve 14 yıl 7 ay hapis cezası ile 89 milyon TL para cezası alan Ümit Öndeş hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ümit Öndeş’in bu cezadan önce yasa dışı yollarla yurt dışına kaçtığı iddia ediliyor.

Divan Kurulu’nda Kulüp Adına Konuşma Yapmıştı

23 Ağustos 2020 tarihinde Beşiktaş Kulübü 2. Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda Mesut Urgancılar’ın “ İşi ehline bırakıyorum” diyerek söz verdiği ve “Gönüllülük esasına dayalı şekilde kulübümüze hukuk müşaviri olarak hizmet veriyor” dediği Ümit Öndeş, Divan Kurulu Toplantısı’nda kulüp adına söz almış ve Fulya Davası ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Haber Kaynağı: Haber Kartalı Özel Haber

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.