haberkartali.net

Beşiktaş’ın transfer listesi belli oldu

25 Temmuz 2022 - 14:38
Beşiktaş; Gedson, Saiss, Cenk, Weghorst, Muleka ve Emrecan hamlelerinden sonra transfer döneminin ikinci yarısına başlıyor.

Yeni sezonda da üçlü savunma düzeniyle oynayacak olan kara kartalda Wolves maçı sonrasında tehlike çanları çalmıştı. Yönetim, eksiklerin de etkisiyle kötü geçen mücadele sonrasında stoper hattını güçlendirmek için rotayı Kaan Ayhan olarak belirledi.

Siyah-beyazlılar, son yıllarda takımın gündeminde yer alan Kaan Ayhan’ı tekrar hedefleri arasına ekledi. Wolves karşısında önceki gün alınan 3-0’lık skorun ardından transfer planlamasında güncellemeye giden kulüp, sağ stopere güç katmak için düğmeye bastı. Beşiktaşlı idarecilerin, A Milli Takım’ın savunmacısı Kaan Ayhan için İtalyan ekibi Sassuolo’nun kapısını çalmaya hazırlandığı kaydedildi.

Yönetimin, son olarak 6 milyon Euro’luk talepte bulunan Çizme temsilcisine garanti ücret ve bonuslarla bu rakama yakın bir miktar önerip transferi kısa sürede bitirmeyi planladığı öğrenildi. Kariyerine daha düzenli olarak forma giyebileceği için Türkiye’de devam etmeye olumlu bakan 27 yaşındaki futbolcunun, kulüplerin anlaşması halinde zorluk çıkarmadan siyah-beyazlı formayı giyebileceği kaydedildi.

Bu senaryoda Welinton yolcu

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray ve Trabzonspor’un da gündemine giren başarılı futbolcu, sağ stoper hattına ek olarak ihtiyaç olduğunda ön libero ve sağ bek hattında da görev yapabiliyor. Beşiktaş teknik ekibinin, Kaan’ın transfer edilmesi halinde Welinton’la yolları ayırmaya yeşil ışık yakacağı belirtildi. Brezilyalı futbolcuya ülkesinin ekiplerinden taliplerin olduğu belirtildi. Beşiktaş Kulübü’nün, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde Welinton’la yollarını ayırmak için zorluk çıkarması beklenmiyor.

Fassnacht için çabalar devam ediyor

Kara kartal, orta alan transferinde de bir süredir gündemlerinde bulunan Christian Fassnacht için hızını artırdı. 2 milyon Euro’luk teklifi kabul edilmeyen yönetim, yeni bir öneriyle Young Boys’un kapısını çalıp transferi bitirmek istiyor.

Teknik direktör Valerien Ismael’in raporu doğrultusunda orta sahaya joker özellikli bir futbolcu kazandırmak isteyen Kara Kartal, rotasını Christian Fassnacht olarak belirlemişti. 28 yaşındaki İsviçreli futbolcu için bir süredir kulübü Young Boys’la pazarlıklarda bulunan Siyah-Beyazlılar, 4 milyon Euro isteyen kulübe son olarak 2 milyon Euro teklif etmişti. Bu önerisi geri çevrilen Beşiktaş, bir süre bu transferi beklemeye almıştı.

Kartal, teknik direktör Valerien Ismael’in ısrarı sonrasında bu transfere hız verdi. Yönetim, bu hafta içerisinde Young Boys’un kapısını yeni bir teklifle çalacak. Bu kez teklifin bonuslarla 3 milyon Euro seviyesinde olması bekleniyor.

İstanbul’a gelmişti

Beşiktaş için daha önce eşiyle birlikte İstanbul’a gelen İsviçreli futbolcu, tesisleri ve stadı gezmişti. İstanbul’a hayran kalan başarılı futbolcu, Siyah-Beyazlılar’a transfer olmak için kulübünün ikna edilmesini bekliyor. Young Boys’la yeni sezon öncesinde çıktığı 2 maçta, 2 gol ve 1 asistle oynayarak formunun zirvesinde olduğunu gösteren Christian Fassnacht, orta alanın sağına ek olarak merkezde ve sol kanatta da görev yapabiliyor. Zaman zaman 10 numarada da forma giyebilen başarılı oyuncu, Kara Kartal’a transfer olursa kariyerinde ilk kez İsviçre dışında bir takımda forma giymiş olacak.

Kanat beke Tayfur Bingöl

Rıdvan Yılmaz’ın Rangers’a transferinin ardından sol kanat bekte elinde sadece Umut Meraş kalan Valerien Ismael, transfer istedi. Yönetim, bir süredir gündemde bulunan Tayfur Bingöl transferini bitirmek için Alanyaspor’la bir kez daha masaya oturacak.

Valerien Ismael’in takımın başına geçmesiyle birlikte Beşiktaş, 3-4-3 sistemine geçmişti. Yeni dönem öncesinde bu dizilişi 3-4-1-2 olarak güncelleyen Fransız teknik adam, Rıdvan Yılmaz’ın İskoçya devi Rangers’a transferi sonrasında sol kanat bekine acilen bir transfer istiyor.

Bu bölge için elinde kalan tek futbolcu olan Umut Meraş’ı yetersiz bulan Ismael, bu konudaki düşüncesini yönetime de bildirdi. Konuyla ilgili olarak başkan Ahmet Nur Çebi tarafından görevlendirilen Asbaşkan Emre Kocadağ, yeni hafta itibarıyla Tayfur Bingöl operasyonuna başlayacak. Kocadağ, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’yla bir araya gelip transferi noktalamayı planlıyor.

Kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek için oldukça istekli olan Tayfur’un da alacaklarını bırakmak başta olmak üzere, bu transferin gerçekleşmesi için gereken tüm fedakârlıkları yapmaya hazır olduğu ifade edildi. 29 yaşında olması sebebiyle böyle bir fırsatın tekrar eline geçemeyeceğini düşünen Tayfur’un, Alanyaspor yönetiminden konuyla ilgili olarak anlayış beklediği ifade edildi.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.