haberkartali.net

Beşiktaş’ta 2. Şenol Güneş dönemi

27 Ekim 2022 - 11:11
Beşiktaş, 70 yaşındaki tecrübeli teknik adam Şenol Güneş ile anlaştı. Güneş ile bugün biri opsiyonlu iki yıllık sözleşme imzalanacak.

Beşiktaş’ta dün hareketli saatler yaşandı. Valerien Ismael’in sözleşmesinin karşılıklı anlaşmayla feshedildiğini dün geç saatlerde KAP’a bildiren siyah-beyazlı yönetim bugün yeni teknik adamını duyuracak. Anlaşılan isim sürpriz değil: Şenol Güneş… Beşiktaş’ta daha önce 2015-2019 yılları arasında dört sezon çalışan ve iki Süper Lig şampiyonluğu yaşatan Güneş, ikinci başkanlığı döneminde de Ahmet Nur Çebi ile iyi bir uyum yakalamıştı. 70 yaşındaki kurt hoca dün yönetimle yemekte bir araya gelip el sıkıştı.

TAKIMI BUGÜN DEVRALIYOR

Şenol Güneş ile 2023-2024 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varıldı. Resmi açıklama bugün yapılacak. Güneş, vakit kaybetmeden resmi sözleşmeyi imzalayacak. Üç yıl sonra bugün yeniden Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde ilk antrenmanına çıkacak başarılı teknik adam, pazar günü oynanacak Ümraniyespor karşılaşmasında da takımının başında yer alacak. Şenol Güneş’in alacağı ücret ve teknik heyetine dahil olacak isimler de bugün netleşecek.

İLKLERİ BAŞARDI

– Şenol Güneş, Beşiktaş’ta dört sezonda iki şampiyonluk yaşadı.

-Onun döneminde siyah-beyazlılar Şampiyonlar Ligi gruplarından lider çıkan ve yenilgi almayan ilk Türk takımı oldu.

– Beşiktaş’ta 198 maçta 1.97 puan ortalaması tutturdu.

– Trabzonspor’la üç farklı dönemde iki Türkiye Kupası, iki Süper Kupa sevinci yaşadı.

– A Milli Takım’a, Dünya Kupalarındaki en iyi derecesi olan üçüncülüğü 2002’de kazandırdı.

– Türkiye’yi, Euro 2020’ye taşıdı. Turnuvada puan alamadı. 6-1’lik Hollanda yenilgisi sonrası görevine son verildi.

Haber Kaynağı: Sözcü

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.