haberkartali.net

“Beşiktaş’ta alan savunmasını anlamayanlar var”

16 Mart 2020 - 11:10
Ali Ece, seyircisiz oynanan Galatasaray Beşiktaş derbisini ve maçın kırılma anlarını değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Ali Ece, derbideki pozisyon kıtlığını ve teknik direktörlerin tercihlerini, Fanatik‘teki köşe yazısında değerlendirdi.

“Seyircisizlik bir yana, aniden şiddeti artan yağmur diğer yana. Derbinin ilk yarısında bir tek top patlak değildi diyeceğim o da Caner’in değiştirdiği pozisyon öncesi patladı zaten! İlk 45’te yağmurun ağırlaştırdığı zeminde her iki takım da 44’er pas hatası yaptı. Galatasaray’ın, Sivas’ta 15-45 arası oynadığı oyunu oynayabilecek genel şartlar yoktu.

İlk isabetli şut 30’da Feghouli’den geldi, pozisyon Beşiktaş savunmasının hatasıydı. Sergen Yalçın kesinlikle, ‘Duran toplarda Donk’u boş bırakın’ dememiştir ama alan savunması demek aynı zamanda rakip oyuncunun hareketlenebileceği alanı bir şekilde adamı da savunmak demek, Beşiktaş’ta halen bunu anlayamamış olanlar vardı!

Burak ilk 45’te ne kadar hareketlendiyse Beşiktaş o kadar etkili oldu. Beşiktaş, 2. yarıda Gökhan sakatlanana kadar disiplinliydi ama final toplarında kadronun ofansif beceri eksikliği fazlaydı. 70-84 arası Beşiktaş neredeyse hiç çıkamadı ama Galatasaray bundan faydalanamadı.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.