haberkartali.net

Beşiktaş’taki transfer gelişmeleri belli oldu

02 Temmuz 2022 - 10:01
Beşiktaş'ta herkes forvet oyuncusu Wout Weghorst transferine odaklanırken, yönetim eski golcü Cenk Tosun ile el sıkıştı.

Beşiktaş’ta unutulmaz isimler arasına girmeyi başaran Cenk Tosun gelecek sezon tekrar siyah-beyazlı formayı giyecek. Wout Weghorst transferi için yoğun çaba harcayan yönetim eski golcüsü ile de el sıkıştı.

Bir süredir Riva’da çalışmalarını sürdüren 31 yaşındaki futbolcu Avusturya kampına da götürülecek. Ayrıca bu transferin perde arkasında oyuncunun Türk pasaportu olması ve takımı çok iyi tanımasının yattığı ortaya çıktı.

Cenk’e 10 milyon TL

Anlaşmanın 1+1 yıllık olduğu öğrenilirken, Cenk’e garanti ücret olarak 10 milyon TL ödeneceği ve sözleşmesinde bonusların da olacağı bildirildi. 2017-2018 sezonunun devre arasında 22.5 milyon euroya İngiliz ekibi Everton’a giden Cenk, Beşiktaş’a tekrar 2020-2021 sezonunun devre arasında kiralık olarak gelmişti. Ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle beklenilen katkıyı vermeyen tecrübeli futbolcu Kartal’daki üçüncü dönemini yaşayacak.

Siyah-beyazlılarda yapılan bu hamlenin ardından Güven Yalçın’ın sözleşme yenileme ihtimalinin de çok zor olduğu öğrenildi. Yönetimin bir türlü sunduğu şartları kabul etmeyen milli futbolcunun oynadığı bölgede Cenk Tosun ile Kenan Karaman gibi iki önemli ve tecrübeli alternatif olunca kalmasının artık imkansız hale geldiği ifade edildi.

Emrecan için son adım atılamıyor

Transferde hareketli günler geçiren Beşiktaş, Emrecan Uzunhan ile anlaşma sağlandı fakat kulübü İstanbulspor ile sorun yaşadığı ortaya çıktı. Yüksek bonservis ve ekstra bonuslar karşısında zorda kalan siyah-beyazlılar bu yüzden Emrecan için son adımı atamıyor.

Weghorst’ta son durum belli oldu

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin de anlaşmaya çok yakın olduklarını açıkladığı Weghorst’ta ise kulüplerin el sıkışması bekleniyor. Menajerler bu durumu fırsat bilip başka kulüplerin tekliflerine baksa da Frankfurt’un, Beşiktaş’a verdiği söz nedeniyle çalım atamıyorlar. Kulüpler anlaşır anlaşmaz tecrübeli forvet de imzayı atacak. Öte yandan Atiba ile de bir yıl daha anlaşma imzalandı.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.