haberkartali.net

Burak Yılmaz Lille’e transfer oluyor

23 Temmuz 2020 - 9:03
Beşiktaş'ın 35 yaşındaki golcüsü Burak Yılmaz, Lille ile tüm konularda anlaştı. Burak'ın yeni rotası Fransa oldu.

Burak Yılmaz, Fransa’nın Lille takımına transfer oluyor. Beşiktaş ile yollarını ayrılacak olan deneyimli golcü, yeni kulübünde 2.5 milyon avro maaş alacak.

Lille’in yeni golcüsü Burak Yılmaz
İlerleyen yaşına rağmen Avrupa kulüplerinin gözdesi olan Burak Yılmaz‘a en ciddi teklif Lille’den gelmişti. Fransız takımının sportif direktörü Luis Campos, İstanbul’da görüştüğü tecrübeli futbolcuya 2 yıllık sözleşme önerdi. Burak için 2.5 milyon avro garanti ücreti gözden çıkaran Lille, oyuncudan bonservisini kendisinin almasını istedi. Bununla birlikte 35 yaşındaki yıldıza Beşiktaş’tan alacağı olan 12 milyon TL’nin yarısını karşılama sözü verildi.

36 Milyon TL’lik Maliyetten Kurtuldu
Beşiktaş yönetimi, Burak alacağının 6 milyon TL’sini bırakınca bu transfere onay verdi. Yıldız futbolcunun gidişiyle birlikte siyah-beyazlılar önemli bir maliyetten kurtulmuş oldu. Oyuncu yeni devreye girecek sözleşmesiyle iki yıl için Beşiktaş’tan 25.2 milyon TL garanti para alacak, bonuslarla birlikte bu rakam 30 milyon TL’yi aşacaktı. Alacağının yarısını bırakmasının ardından Kartal’ın kasasında kalan para 36 milyon TL civarında.

Yusuf ve Zeki’nin Yeni Takım Arkadaşı Oldu
Burak Yılmaz, Lille’de neredeyse hiç yabancılık çekmeyecek. Yeni takımında Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik ile birlikte forma giyecek olan yıldız futbolcu, böylece uyum sorununu da en kısa sürede ve en hafif şekilde atlatma fırsatını yakalayacak.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.