haberkartali.net

Çebi: “Açıkça kural hatası olmuştur”

02 Şubat 2020 - 19:04
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş dergisinin şubat ayı sayısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlıların gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Çebi, Beşiktaş Kulübünün resmi yayın organı Beşiktaş dergisinin şubat ayı sayısında yer alan yazısında, ilk yarı boyunca her hafta etkisi artarak gerçekleşen hakem hatalarının takım üzerindeki ciddi anlamda olumsuz etki yarattığına değinerek “Hataların azaltılması amacıyla uygulamaya sokulan VAR sistemi, danışıklı dövüş ve görmedim-duymadım-bilmiyorum üçlemesine son verememiştir.

Üst üste oynadığımız kritik maçlarda çıplak gözle fark edilebilen hataların VAR’a dahi gidilmeyerek es geçilmesi, yaşananlarda art niyet aramamıza sebebiyet vermiştir.” ifadelerine yer verdi.

“Hakemlerimiz yönettiği oyunun kurallarından bihaber”

Sezon boyunca maruz kaldıkları hakem hatalarının, Göztepe maçında yaşananlarla çok farklı bir boyut kazandığına değinen Çebi, “Yönettiği oyunun kurallarından bihaber olan hakemlerin verdiği kararların, açıkça görüldüğü üzere kural hatasına yol açtığı tüm kamuoyunun takdirindedir.

Taraftarlarımızın, Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak gerekli itirazları yaptığımızdan ve bu sürecin sıkı takipçisi olacağımızdan şüphesi olmasın. İlgili kurulların ve bu kurullarda yer alan kişilerin verecekleri her kararın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” dedi.

 “Şampiyonluğa inancımız tamdır”

Teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayırdıklarını belirten Çebi, “Beşiktaş, Türk sporunun 117 yıllık sarsılmaz temel taşıdır. Köklü tarihi boyunca yaşadığı her kötü tecrübeden daha da güçlenerek ayağa kalkmasını bilmiştir. Görevin zorlu olduğu anlarda, kendi camiasının çocukları daima Beşiktaş’a sahip çıkmıştır. Bu noktada, bizler de yolumuza Sergen Yalçın ile devam etme kararı aldık.

Henüz bir futbolcu adayıyken Fulya’ya adım atan hocamızın, futbolculuğunda yaşadığı onca zaferin ardından teknik direktör olarak da kulübüne dönme vaktinin artık geldiği kanaatine vardık. Bundan sonraki süreçte, takımının atacağı goller ile şampiyonlukları getireceğine inancımız tamdır.” ifadelerini kullandı.

Yüksek faiz oranları nedeniyle transfer yapmakta zorlandıklarını vurgulayan Çebi, “Süper Lig’de ilk devreyi tamamlamasının ardından, takımımızın ihtiyacı olduğu bölgelere takviye yapabilmek için yoğun mesai harcadık. Bu süreçte, Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği takım harcama limitine ilişkin finansman giderleri, ülkemizin ekonomik gerçeklerini hiç yansıtmayan yüzde 31,5’lik faiz oranı ile hesaplandı. Bu oran, takım harcama limitimizin olması gerekenden çok daha düşük seviyede belirlenmesine sebebiyet verdi ve takım planlamamız doğrultusunda yaptığımız çalışmalarımızı önemli derecede sekteye uğrattı.” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.