haberkartali.net

“Cenk etkisiyle kabustan zafere”

22 Aralık 2022 - 13:02
Futbol yorumcusu Gökmen Özcan, Beşiktaş - Şanlıurfaspor maçının detaylarını Fanatik'teki köşe yazısında değerlendirdi.

Beşiktaş, kendi sahasında ve taraftarı önündeki mücadeleye motive başladı. Ancak konuk ekip Şanlıurfaspor kısa sürede oyuna ortak olmayı başardı. ErsinDestanoğlu’nun koruduğu kaleye 7. dakika itibariyle yoğun baskı yapan Şanlıurfa, 9. dakikada golü buldu. 2. Lig Beyaz Grup ekibi, Seyit Gazanfer’in yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde düzgün bir vuruş yapan Kemal Rüzgar’ın golüyle 1-0 öne geçti. Kemal’in gönderdiği top, ErsinDestanoğlu’nun şaşkın bakışları arasında seke seke gitti ve ağlarla buluştu. Mücadelede sadece 6 dakika sonra hızlı gelişen atakta bu kez Barış Gök’ün diğer kanattan Beşiktaş ceza alanına gönderdiği topta Kemal Rüzgar; Umut Meraş ve Emre Can Uzunhan’ın markajından kurtulup yine bir şık vuruş yaparak kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Güneş müdahale etti ama…

Kartal’ın savunmasındaki koordinasyon sıkıntısı net bir şekilde gözler önüne serildi. Teknik direktör Şenol Güneş, bu kötü başlangıcı tersine çevirmek için 29. dakikada; Atiba ve Dele’yi çıkarıp yerlerine Tayyip ve Gedson’u sahaya sürdü. Değişiklikler, Kartal’ın hücum hattında daha fazla top tutmasını ve pozisyon bulmasını sağlasa da skor için yeterli olmadı. Cenk, 42’de ceza sahası içinde müsait pozisyonda boş kaleyle topu buluşturamadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0’lık Şanlıurfaspor üstünlüğüyle tamamlandı.

İdeal üçlü şov yaptı

Teknik direktör Şenol Güneş, ikinci yarıya Wout Weghorst’la başladı. Hollandalı forvetin oyuna girmesiyle Beşiktaş’ın hücum hattı büyük güç kazandı. 59’da Muleka-N’Koudou değişikliği sonrası ön hücum üçlüsü;CenkWeghorst-N’Koudou olunca şov başladı. Cenk Tosun, 67 ve 70’te peş peşe attığı klas gollerle oyuna dengeyi getirdi. 73’te deCenk’in pasıyla hareketlenenN’Koudou, Siyah-Beyazlılar’ı öne geçirdi. Maçta son sozü Weghorst söyledi. Hollandalı forvet, 85’te attığı klas golle skoru 4-2 olarak tayin etti. Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda son 16’ya yükseldi. Kartal, klas hücum hattıyla kazandı ama savunmadaki kalite eksikliğine ancak transferle çözüm bulunabileceği bir kez daha tescillendi.”

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.