haberkartali.net

“Değiştirmesen daha iyiydi”

10 Ekim 2022 - 10:53
Futbol yorumcusu Ali Ece, Giresunspr-Beşiktaş karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

Ali Ece, Giresunspor – Beşiktaş maçını Fanatik‘e değerlendirdi.

“Beşiktaş, sakatlıklar ve yabancı sınırı nedeniyle ilk 11’de sağ önde Tayfur ile başladı. Daha önceki maçlarda daha çok merkez orta sahada sonradan oyuna girip görev alan Tayfur, daha aşina olduğu kanatta çok iyi bir ilk yarı oynadı. Kanattan yarım alanlara toplu ve topsuz deplase olarak rakip savunmanın yerleşik dengesini bozmayı başardı. Beşiktaş’ın ilk yarıda gole en çok yaklaştıran ise yine organize duran top kullanımları oldu. VAR’dan iptal edilip penaltıya dönüşen pozisyon da Tayyip Talha’nın golüyle sonuçlanan pozisyon da hep çok çalışılmış duran toplar ve hemen sonrası organizasyonları. İlk yarının tek golünde Tayyip Talha çok güzel bir vuruş yaparken, pozisyonu olgunlaştıran Josef’in röveşata ortası da klastı, Emrecan’ın o ortayı indirişi de…

Salih dönünce…

Duran toplar pekiyi lakin durmayan toplarda Beşiktaş daha iyi olabilir. Fenerbahçe maçına göre Beşiktaş en azından oyuncu değişikliklerine kadar daha yerden ve bilinçli oynasa da bundan da fazlasını yapabilir. Josef dönenleri çok iyi topluyor, Gedson hem Josef’e yardım ediyor, hem de oyunu iyi kuruyor. Dele Alli ise fiziksel güç açısından onlara tam ayak uyduramadı. Daha çok ikinci forvet gibi oynuyor lakin daha fazla pas organizasyonuna katılsa daha etkili olabilir. Yoksa Muleka veya Cenk ile çift santrfor da oynanabilir, Salih dönünce düz bir 4-3-3 de. Maçta hocanın 75’te bitirdiği değişikliklerle ortaya çıkan 4- 4-2 olmaz, hem Salih hem de Gedson sahada değilken çift yönlü dengeli oynamak çok zor. Oyuncu değişiklikleri hakkını Beşiktaş erken tüketti”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.