haberkartali.net

Derbi, yoğun önlemler altında oynandı

16 Mart 2020 - 10:48
Türk Telekom Stadyumu'nda adım adım her yerde temizlik kuralları işletildi, 'en sağlıklı derbi'de önlemler üst düzeydeydi.

Süper Lig’de 26. haftanın en önemli mücadelesinde Galatasaray, Beşiktaş‘ı seyircisiz tribünler önünde ağırladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs önlemleri kapsamında spor müsabakalarının seyircisiz olması derbiyi de vurdu. Boş tribünler önündeki derbide esas öne çıkan konu ‘Hijyen’ ve ‘Temizlik’ kuralları oldu.

Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde gündüz saatlerinden başlayarak statta işlemler bitene kadar temizlik kuralları öncelik tutuldu.

İşte nerdeyse dünyanın en sağlıklı derbisinde yapılan işlemler:

-Soyunma odaları, protokol tribünü, basın toplantı odası, mixed zone, basın tribünü, asansörler, koridorlar, saha içerisi, stat etrafı ve hakem odaları sürekli olarak dezenfekte edildi.

-Stattaki bütün katlara ve takımların bulunduğu alanlarda el dezenfektanları yerleştirildi. Ayrıca hakem odaları ile soyunma odalarına kolonyalar konuldu.

Futbolcular ve hakemler hem çıkış koridorunda hem de seremonide el sıkışmadı. Ayrıca çocuklar da seremonide yer almadı.

-Statta görevli olan kulüp çalışanları, polisler, özel güvenlik birimleri, basın mensupları da sık sık el dezenfektanları ile temizlik kurallarına uydu.

-Protokol tribününde de özel el dezenfektanları ve kolonyalar bulunduruldu.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.