haberkartali.net

Emmanuel Babayaro: “Askerlikten dolayı Beşiktaş’a gitmedim”

22 Haziran 2020 - 10:22
Celestine Babayaro'nun ağabeyi Emmanuel Babayaro, 1996'da Beşiktaş ile yaşadığı ilginç anıyı anlattı. 

Chelsea’nin eski futbolcusu Celestine Babayaro‘nun kaleci ağabeyi Emmanuel Babayaro, Nijerya’da bir TV kanalına Beşiktaş ile ilgili anısını anlattı.

Emmanuel Babayaro şu ifadeleri kullandı:

“1996’da Atlanta Olimpiyat Oyunları’na gittim. Olimpiyat takımının kalecisiydim. Harika bir turnuva çıkardık ve altın madalya aldık. Tüm dünya orada Nijerya’yı tanıdı. Olimpiyatlar’dan sonra Beşiktaş‘tan bana deneme teklifi geldi. Daniel Amokachi, Beşiktaş’taydı.

Bana Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu söyledi. Denemelere katıldım ve her şey iyi geçti. Ancak, Türkiye’de yabancı sınırı vardı. 3 yabancıya müsaade ediyorlardı ve hakları doluydu. Bana Türk vatandaşlığına geçme teklifi yaptılar. Beni ancak bu şekilde transfer edebileceklerini söylediler.

Sonra öğrendim ki, Türk vatandaşlığına geçersem askere de gitmek zorundaymışım. Çok korktum ve vatandaşlığa geçme teklifini kabul etmedim. Silahlardan ve askerlikten hoşlanan biri değilim.”

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.