haberkartali.net

Fikret Orman dönemi sona eriyor

19 Ekim 2019 - 13:25
Beşiktaş’ta başkanlık dönemini yarın tamamlayacak olan Fikret Orman, 7.5 yılda 2 şampiyonluk kazanırken, borcu 2 milyar lira artırdı.

Beşiktaş‘ta 2012’de başkanlığa seçilen Fikret Orman, 7,5 yılın ardından yarın görevini devrediyor. Yıldırım Demirören’in Futbol Federasyonu başkanlığına seçilmesinin ardından Bülent Deriş ve Nazmi Koca’ya karşı girdiği seçimi kazanarak 33. Başkan olarak koltuğuna oturan Orman, ilk olarak mali problemler yüzünden FEDA dönemini başlattı. Ardından tesisleşmeye önem veren ve İnönü Stadı’nı yıkıp yeniden yaparak büyük bir başarıya imza atan Orman, futbolda Carvalhal, Samet Aybaba, Slaven Bilic, Şenol Güneş ve Abdullah Avcı ile çalıştı.

Güneş’le üst üste 2 şampiyonluk kazanıp, 3. yıldızı taktı. Şampiyonlar Ligi’nden gruptan namağlup lider çıkan ilk takım oldu. 7.5 senede Pepe, Mario Gomez gibi dünya yıldızları da dahil 77 transfere imza attı. Cenk Tosun’u rekor ücretle Everton’a sattı. Fikret Orman, transferden 100 milyon euro gibi bir gelir elde etse de kulübün borcunu 580 milyon liradan 2.6 milyar liraya çıkarttı.

Haber Kaynağı: Star

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.