haberkartali.net

Futbola dönüş protokolüne göre izlenecek yol belli oldu

26 Haziran 2020 - 11:15
Beşiktaş'ta iki futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrasında izlenecek yol haritası netleşti.

Beşiktaş’ta 2 futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrasında izlenecek yol haritası da merak edilirken, TFF’nin “futbola dönüş protokolü“ne göre Siyah-Beyazlılar iki oyuncusunu dışarıda bırakarak maçları oynamaya devam edecek.

Karşılaşmaların ertelenmesi için Beşiktaş’ta kadroya alınacak oyuncu sayısının 14’ün altına düşmesi gerekiyor. TFF’nin ilgili talimatında, “Müsabakalarda görev alacak olanların sayısı 14’ün altına inmesi halinde, maç oynatılmayarak TFF tarafından ileri bir tarihe ertelenecek.” ifadeleri yer alıyor.

Süper Lig’in 29. haftasında 29 Haziran Cuma günü evinde Konyaspor’u konuk edecek olan Beşiktaş, tekrar teste girdikten sonra bir sorun olmaması durumunda mücadeleye çıkacak.

Tüm takıma tekrar test

TFF’nin protokolüne göre, 2 kişinin testinin pozitif çıkmasının ardından kulüpteki herkese de yeniden test yapılacak. TFF’nin koronavirüs protokülünde “Tesiste bulunan herkese o gün içerisinde test uygulanmalıdır. Tesiste bulunmayan ancak vaka ile temas olasılığı olan diğer çalışanlar da acilen (en geç 24 saat içerisinde) tesise çağrılıp teste tabi tutulmalıdır. Pozitif çıkan vakanın ailesi bilgilendirilmeli ve onlar için de kendi evlerinde test organizasyonu planlanmalıdır.” şeklinde yönlendirme yapılıyor.

Rakipler teste girecek

Öte yandan, Beşiktaş’ın son 4 hafta içinde karşılaştığı tüm takımlar da Kovid-19 testine girmek zorunda.

Bu nedenle Siyah-Beyazlıların ara sonrasında karşılaştığı Antalyaspor ve Denizlispor’da tüm oyuncular ile çalışanlar, 48 saat içinde koronavirüs testine girecek.

Haber Kaynağı: Cumhuriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.