haberkartali.net

Futbolculara prim dopingi işe yaradı

12 Kasım 2019 - 16:08
Beşiktaş'ta yeni başkan Ahmet Nur Çebi'nin en önemli icraatlarından biri prim sistemini yeniden uygulamaya sokması oldu.

İlk 6 haftada 3 yenilgi, 2 beraberlik ve sadece 1 galibiyet ile 5 puan toplayan siyah-beyazlılar 16. sıradaydı. Sonrasında ise 5 maçlık periyotta 4 galibiyet, 1 beraberlik ile 13 puan toplayan bir Beşiktaş çıktı ortaya. Bunda takımın Abdullah Avcı’nın sistemine adapte olmaya başlaması kadar Fikret Orman’ın başkanlığı bırakma kararının ardından siyah-beyazlılardaki 1 numaralı koltuğa Ahmet Nur Çebi’nin oturmasının da etkisi büyüktü.

Çebi ve ekibi ilk iş olarak futbolcuların uzun zamandır ödenmeyen alacaklarını kapatarak başladı işe. ‘Borcu yoktur’ yazısı alınıp Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderildi. Ancak Çebi’nin en önemli icraatlarından biri prim sistemini yeniden uygulamaya sokması oldu.

Galatasaray zaferine 40 bin TL

Asist Analiz’İn haberine göre Ahmet Nur Çebi ve yeni yönetim kurulunun Galatasaray maçı öncesi prim verileceğini açıklaması takıma da olumlu olarak yansıdı. Sarı-kırmızılılar karşısında Umut Nayir’in kafa golüyle galibiyete uzanan Beşiktaş’ta oyunculara 40 bin TL prim dağıtıldı.

Antalyaspor ve Denizlispor maçları 50 bin TL

Galatasaray galibiyetinin Antalya ve Denizli zaferleriyle taçlanması sonrasında yönetim bu iki karşılaşma için 50’şer bin TL prim belirledi. Bu rakam da hafta içinde futbolcuların hesaplarına yatırılacak.

Uygulama devam edecek

Milli maçlar arasına takım hem performans olarak hem de ekonomik olarak ekstra motive bir şekilde girdi. Siyah-beyazlı ekibin 1 numarası Çebi’nin bundan sonraki süreçte kritik maçlar, derbiler ve seri galibiyetlerde prim sistemini uygulamaya devam edeceği öğrenildi.

Lider ile sadece 3 puan fark var

Yaşanan onca sıkıntının ardından Beşiktaş 16. sıradan 8. sıraya kadar yükseldi. Ancak 18 puanın 13’ünü son 5 haftada toplayan siyah-beyazlılar 8. sırada olmayı dert etmiyor. Bunun nedeni ise lig lideri Demir Grup Sivasspor ile arada sadece 3 puanlık fark olması.

2. sırada 20 puanlı Fenerbahçe’nin yer aldığı puan cetvelinde 19 puanlı 4 takımdan Trabzon 3., Alanya 4., Başakşehir 5., Galatasaray ise 6. durumda. 7. Yeni Malatyaspor’un ise Beşiktaş gibi 18 puanı bulunuyor.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.