haberkartali.net

Ortak görüş: “Sonucu etkileyen kural hatası var!”

27 Ocak 2020 - 19:28
Süper Lig'in 19. haftasında oynanan Göztepe - Beşiktaş maçında yaşanan kural hatasıyla ilgili birçok yorumcu maçın tekrar edilmesi gerektiğini açıkladı.

Beşiktaş, Süper Lig’in 19. haftasında deplasmanda Göztepe’ye 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmada hakem ekibinin verdiği kararlar ise Beşiktaşlı taraftarların büyük tepkisini çekti. Maçın orta hakemi Hüseyin Göçek’in vermiş olduğu yanlış kararların yanı sıra Göztepe’nin 2. golü öncesinde kural hatası yaptığı ortaya çıktı.

“Çok ciddi bir kural hatası yaptı”

Kural hatasını medyaya ilk duyuran isim olan eski hakem Deniz Çoban, konuyla ilgili “Hakem kesinlikle çok ciddi bir kural hatası yaptı. Kurala göre topun Beşiktaşlı oyunculara verilmesi gerekiyordu ve Beşiktaş ceza sahası önünde topun başlaması gerekiyordu. Bu hatanın neticesinde Beşiktaş gol yedi.” dedi.

“Sonucu direkt etkilemiş”

Yorumcu Mehmet Demirkol da beIN Sports’a kural hatasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Hüseyin Göçek sonucu etkileyen bir kural hatası yapmış. Hakemin yaptığı bu hata skoru etkilemedi deniyorsa hiçbir maç yenilenemez. Bundan daha skoru etkileyen başka ne olur ki? Yanlışlıkla 2 adamı oyundan atsan, bu kadar etkilemez. Sonunda direkt gol oluyor. Bir kural hatası arıyorsak bundan daha fenasını bulmak zor. Göztepe açısından üzücü ama yapacak bir şey yok.”

“Hakem hatalı bir gole sebebiyet verdi”

Eski hakem Bünyamin Gezer de Hüseyin Göçek’in sonucu etkileyen bir kural hatası yaptığını belirterek, “Hüseyin Göçek’in topu Beşiktaşlı oyuncuya vermesi lazımdı. Topu Göztepeli oyuncunun önüne bırakıyor, bırakamazsın. Hakem dolaylı yoldan hatalı bir gole sebebiyet verdi. Hakem ciddi bir kural hatası yaptı. Beşiktaş itiraz ederse maç tekrar edilebilir.” dedi.

“Başvuru yapacağız”

Beşiktaş asbaşkanı Emre Kocadağ da maçın ardından yaptığı açıklamayla yedikleri ikinci gol öncesinde kural hatası olduğunu belirterek, konuyla ilgili başvuru yapacaklarını bildirdi.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.