haberkartali.net

“Göztepe’nin golü öncesi kural hatası var!”

26 Ocak 2020 - 18:02
Eski hakem Deniz Çoban, Fanatik'e yaptığı açıklamayla Hüseyin Göçek'in, Göztepe - Beşiktaş maçında kural hatası yaptığını belirtti.

Süper Lig’in 19. haftasında Göztepe evinde Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada hakem ekibinin verdiği kararlar ise Beşiktaşlı taraftarların büyük tepkisini çekti.

Eski hakem Deniz Çoban da Hüseyin Göçek’in, Göztepe’nin attığı 2. gol öncesi kural hatası yaptığın belirterek, “Eski oyun kurallarına göre sakatlıktan dolayı hakem oyunu durduğunda topun bulunduğu yerden hakem atışıyla başlıyor. Tyler Boyd’un kafasına top gelip sakatlandığında, hakem oyunu durduğunda top orta sahadaydı fakat değişen oyun kurallarına göre artık topun bulunduğu yerden oyun tekrar hakem atışıyla başlamıyor. En son topa sahip olan takım topa son kez dokunduğu yerden hakem atışıyla oyun başlıyor. Dolayısıyla oyunun Boyd’un olduğu yerden Beşiktaş ceza sahasının hemen önünden hakem atışıyla başlaması lazım ve topunda Beşiktaşlı oyunculara verilmesi lazım. Hüseyin Göçek topu aldı gitti orta sahaya. Eski kuralı uyguladı. Topu Göztepeli oyuncuların önüne bıraktı. Devamı faul oldu, Beşiktaş bu faulden 2. golü yedi.” dedi

Kural hatası neticesinde oyunu etkileyen bir olay olduysa maçın tekrar edilmesi gerektiğini belirten Hüseyin Göçek, “Hakem kesinlikle çok ciddi bir kural hatası yaptı. Kurala göre topun Beşiktaşlı oyunculara verilmesi gerekiyordu ve Beşiktaş ceza sahası önünde topun başlaması gerekiyordu. Bu hatanın neticesinde Beşiktaş gol yedi.” dedi.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.