haberkartali.net

Hatayspor maçının muhtemel ilk 11’i belli oldu

10 Ocak 2021 - 11:57
Süper Lig'in 18. haftasında Hatayspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ta sahaya çıkacak muhtemel ilk 11 belli oldu.

Çaykur Rizespor’u 6-0’lık skorla yenerek Süper Lig’de 81 hafta sonra liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş 18. haftada pazar günü sezonun flaş ekiplerinden Atakaş Hatayspor’a konuk oluyor.

Uzun bir aradan sonra taraftarına zirve keyfi yaşatan siyah beyazlılar zorlu deplasmana mutlak üç puan parolasıyla çıkıyor. Sergen Yalçın yönetiminde müthiş bir çıkış yakalayan Beşiktaş 5 maçlık bir galibiyet serisi yakalarken, son 9 karşılaşmanın sadece birinde mağlup oldu ve bu periyotta 24 puan toplamayı başardı.

Savunmadaki sıkıntıları büyük oranda gideren ideal defans dörtlüsüne kavuşan siyah beyazlılar son 5 maçta kalesinde gol görmedi ve ligin son dönemdeki defansif açıdan en başarılı takımı oldu.

Sergen Yalçın’ın öğrencileri 5 maçlık periyotta rakip ağlara toplam 12 gol bıraktı. Defans kadar forvet oyuncularının da formda oluşu bu zorlu mücadele öncesi Sergen Yalçın’ın yüzünü güldürüyor. Beşiktaş’ta sağ ayak bileğinde gerilme ve ödem tespit edilen Bernard Mensah, Hatayspor deplasmanında forma giyemeyecek.

Ayrıca Adem Ljajic ile Gökhan Töre maç kadrosuna dahil edilmedi.

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’de beklentilerin üzerinde bir sezon geçiren Atakaş Hatayspor da güçlü rakibini devirip, üst sıralara doğru tırmanışını devam ettirmek amacında.

Hatayspor, Beşiktaş’ın Süper Lig tarihinde karşılaşacağı 72’nci takım olacak. Siyah-beyazlı ekip, bugüne kadar rakip olduğu 71 ekibin tamamını en az bir kez mağlup etti.

Bu sezon evinde oynadığı 8 karşılaşmada tek yenilgiyi Trabzonspor önünde alan bordo beyazlılar, İstanbul takımlarına rakip olduğu 5 maçtan sadece 1’ini kaybetti, 3 galibiyet ile 1 beraberlik aldı.

Ev sahibinde formda oyuncusu Aaron Boupendza son haftalardaki yükselen formuyla dikkat çekiyor. 10 kez ağları havalandıran Gabonlu forvet Süper Lig’de gol krallığının zirvesinde oturuyor.

10 Ocak Pazar günü Antakya Atatürk Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 19:00’da başlayacak. Mücadeleyi Ali Palabıyık yönetecek.

Muhtemel 11’ler

A. Hatayspor: Akın, Popov, Pablo, Soner, Katranis, Akıntola, Aabid, Traore, Ribeiro, Selim, Boupendza

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan, Atiba, Nkoudou, Josef, Oğuzhan, Larin, Aboubakar

Haber Kaynağı: beIN Sports

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.