haberkartali.net

“İlk yarı fırtına, ikinci yarıda meltem gibiydi”

30 Ağustos 2022 - 22:50
Futbol yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş - Sivasspor karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

Güntekin Onay, Beşiktaş – Sivasspor maçını Hürriyet‘e değerlendirdi.

“Beşiktaş, ilk 45 dakikadaki çok yüksek tempo ve yoğun presle farka gitti.
Beşiktaş, dün ilk 45 dakikada çok yüksek tempo ve yoğun pres ile Sivasspor karşısında farka gitti. Wout Weghorst’un gol sayısı kaç olur? Onu bilemem ama bu kadar faydalı, takımı için oynayan, arkadaşlarını oyunun içine alan başka bir santrfor uzun yıllardır görmedik.

İlk golde 2 savunmacıyı öne taşıyıp Jackson Muleka’ya alan yaratan ve topukla asist yapan Hollandalı santrfor, ikinci golde de Valentin Rosier’in ortasında geçen hafta olduğu gibi şık bir kafa golüne imza attı.

Muleka da farklı oynuyor

Son 2 haftadır Muleka da daha farklı oynuyor. Çizgide kalmayıp sürekli ceza alanında Wout Weghorst ile birlikte alan paylaşıp gol arayan Demokratik Kongolu forvet bunun karşılığını da 2 maçta 3 gol ile aldı.

Sivasspor karşısında Beşiktaş’ta günün en çok çalışan, sahanın her bölgesinde rakibe baskı yapan, top kazanan ve pas kalitesiyle oyuna değer katan ismi ise Gedson Fernandes idi.

Salih niye erken alındı?

Salih Uçan da yine orta alanda iyi bir maç çıkarttı. Ancak Valerien İsmael neden kendisini bu kadar erken oyundan aldı? Onu anlayamadık. Takımın patronu kendisi. Bu yüksek fiziksel güç de O’nun eseri ancak değişiklikleri ile takımın oyun gücünü arttırdığını göremedik.

Yabancılar bu ligin üzerinde

Beşiktaş’ın gerçekten de yabancı oyuncu kalitesi bu ligin üzerinde. Yerlilerden de Necip Uysal ve Salih Uçan dün iyi futbol oynadı. Beşiktaş, iç sahada kolay gol bulur. Dele Alli gibi problem çözecek bir oyuncu da kalitesini ortaya koydu ve çok şey katacak.

Üstelik bu takıma şampiyonluk sezonunun en iyi 2 oyuncusu Rachid Ghezzal ve Josef De Souza gibi kaliteli ayaklar da katılacak.

Beşiktaş, İngiltere Premier Lig patentli oyuncularıyla gerek fiziksel gerekse de teknik olarak çok güçlü bir kadroya sahip. Tek eksiği yerli oyuncu rotasyonu.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.