haberkartali.net

“Kazandı ama öylesine kazandı”

30 Aralık 2022 - 15:24
Futbol yorumcusu Cem Dizdar, Beşiktaş - Adana Demirspor karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

“Maç başında etkili görünen Beşiktaş ilk devre boyunca topu kontrol etmiş olsa da ön alan etkisi açısından o denli yaratıcı/güçlü görünmedi. Devre tamamlandığında 20 orta 10 şut atmıştı! Buna rağmen golü de serbest vuruştan buldu. Şöyle ki, rakibinden 1/3 oranında daha fazla ikili mücadele kazanıp daha çok top çalan Beşiktaş, atak imkanını olabildiğince sınırladığı Demirspor’a kalecisi Mert Günok ile de iki üç kez önemli önleyici müdahalede bulundu. Ligin düzeni ve oyun gücü olan takımlarından Demirspor ise ilk devre tek kornerindeki tehlikenin dışında sadece “Fırsat oyunu” sınırlı kaldı. 60’a doğru işin rengi değişmeye başladı. Demirspor istatistik sayılarını yükseltirken hücumların tehlike yoğunluğunu da artırmaya başladı.

Futbolcular kuralları okumuyor

Hal böyle olunca oyun alanı genişledi vedaha kullanışlı alanlar bulan Beşiktaş da ciddi fırsatlar yaratmaya başladı ancak onlarda kullanamadı. Oyunu güçlü görünmeyen Beşiktaş yine de dün akşam mağlup ettiği ve bir basmak üzerinde olan rakibiyle puan farkını bire indirdi. Bu sayede de ilk üç için aday niteliğini korudu… Ama bu oyun karakteriyle işleri kolay görünmüyor. Ve son not… Futbolcuyu “Hırsız” olarak yaftalayan “Oyun süresinden çalma”yı engellemek için getirilen “Değişiklikte en yakın yerden çıkma” kuralına direnç sürüyor! Değişen kuralları okumayan futbolcular” Bildiğini okuyor” ama sonuç “Sarı kart” oluyor. Son kahraman ise Cenk Tosun.”

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.