haberkartali.net

Kemer sıkma politikası 5 futbolcunun biletini kesti

27 Kasım 2019 - 11:31
Kış transfer dönemi için şimdiden düğmeye basan Beşiktaş Yönetimi, maaş bütçesini daha da aşağıya çekmek için beş futbolcuya çizik attı.

Devre arası transfer dönemi için şimdiden düğmeye basan Beşiktaş Yönetimi, maaş bütçesini daha da aşağıya çekmek için bir takım planlamalar yaptı. Siyah-beyazlıların özellikle fazla forma şansı bulamayan verimsiz oyuncuların neden olduğu mali yükten kurtulmanın hesaplarını yaptığı ortaya çıktı.

5 futbolcu yolcu

Geldiklerinden beri takıma yeterince katkı yapamayan Enzo Roco‘nun, Jeremain Lens‘in, Muhayer Oktay, Orkan Çınar‘ın ve Oğuzhan Özyakup‘un ara transfer döneminde kiralık ya da bonservisle gönderilmelerinin düşünüldüğü aktarıldı.

Ekonomik tasarruf

Bu hamlenin ekonomik tasarruf planlaması içerisinde olduğu vurgulanırken, kabul etmeleri halinde oyuncularla yolların ayrılacağı ifade edildi. Yönetimin hiçbir oyuncuya ayrılık için baskı yapmayacağı belirtildi.

Tamamen karşılıklı anlaşma yöntemiyle bu ayrılıkları sağlamayı planlayan yönetim, ufuktaki faiz yükünden en az zararla çıkmaya çalışacak. Göreve gelir gelmez mevcut borçları azaltmak için uzun vadeli planlar yapan siyah-beyazlılar, 2020 yılında mevcut borçlara binecek faiz yüküne önlem olarak, futbol takımında tasarrufa gitmek zorunda kalacak. Forma şansı bulamayan oyuncular ile kiralık olarak ya da karşılıklı sözleşme feshetme yoluyla vedalaşmak isteyen yönetim, bunun yanında sponsorlar vasıtasıyla yeni gelir kaynakları bulmaya çalışacak.
Devre arası gelmeden söz konusu oyuncuların menajerleriyle bir araya gelecek olan siyah-beyazlılar, as oyunculara gelmesi muhtemel teklifleri de değerlendirmeye alacak. Hem saha içini hem de mali yapıyı istikrarlı bir şekilde götürmek isteyen yönetim kurulu bu nedenle uzun bir süre kemer sıkma politikası uygulayacak.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.