haberkartali.net

“Kısıtlama nedeniyle istediğimiz transferleri yapamıyoruz”

07 Eylül 2020 - 15:37
Sergen Yalçın, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek Futbol Takımımızın gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Sergen Yalçın’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Futbol transfer edebilmemiz için kadromuzda bulunan bazı futbolcuların ayrılması gerekiyor. Bütçe kısıtlaması var. Kısıtlama nedeniyle istediğimiz transferleri yapamıyoruz. Şu ana kadar kadromuza kattığımız oyuncular, maddi olarak bize uygun durumdalar. Elimizden gelen en doğru şeyleri yapmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz sezonu olabilecek en iyi noktada bitirdik. Hazırlık döneminin onuncu gününde Şampiyonlar Ligi eleme maçı oynamak durumunda kaldık. Hazırlıksız yakalandık. Saha içi organizasyonumuz bozuktu. Rakip bizden daha hazırdı. Son oynadığımız iki hazırlık maçı, bizim için daha iyi geçti. Genç ve yeni oyuncularımızı görme fırsatı bulduk.

“Benim onay vermediğim tek oyuncu Balotelli”

Başkanımız ve yöneticilerimizle her gün beraberiz. Televizyondan mesaj vermeye ihtiyacım yok. Planlamayı tek başıma yapmıyorum. Mali konulara ben karışmıyorum. İki ay önce başkanla planlama yapmaya çalıştık. Benim onay vermediğim tek oyuncu Balotelli. Yüksek maliyetli ve soru işareti yaratan bir oyuncu. Riske girmek istemedim. Transferde ortak karar almaya çalışıyoruz. Maliyeti ve seviyesi bize uygun oyunculara kapımız açık. Yüksek bütçeli oyuncu transfer etmek kolay değil. Zor bir dönemden geçiyoruz. Camiamızı sıkıntıya sokmayacak doğru oyuncuları arıyoruz. Aldığımız oyunculara yüksek bütçe vermedik. Bir önceki takımında aldığı ücretlere yakın oyuncularla bizde oynuyorlar.

Genç oyunculara değer vermediğim şeklinde yapılan eleştirileri anlamıyorum. Geçen sezon 19 yaşında iki oyuncuyu haftalarca oynattım. Genç oyuncu yetiştirmek için uğraşıyoruz. Beşiktaş büyük bir camia, her zaman hedefe oynar. Kadromuzda genç de olacak tecrübeli oyuncu da. Geniş bir kadromuz yok. Umarım en kısa sürede geniş bir kadroya kavuşuruz. Hedef koyabileceğimiz oyuncular almak zorundayız. Taraftarlarımızı heyecanlandıracak oyuncular takıma katmalıyız.

“Larin’den memnunuz ancak o bölgeye oyuncu almalıyız.”

Santrfor bölgesi bizim için çok önemli. Orada hata yapamayız. Santrfora soru işareti yaratacak bir oyuncu getiremeyiz. Larin’den memnunuz ama o bölgeye oyuncu almalıyız. Sağ bekimiz yok. Birkaç bölgeye de transfer yapmalıyız. Bonservis ödemek istemiyoruz. Yavaş yavaş her şeyin olacağını düşünüyorum, önümüz aydınlık.

Fatih Aksoy konusunda Rıza Çalımbay ile görüşmedim. Biz bir karar verdik ve uyguladık. Fatih inşallah iyi yerlere gelir. Bazı takasları yapmak zorundayız. Fatih konusu neden bu kadar gündeme geldi, anlamıyorum. Sivasspor’dan bize Fatih için teklif gelmedi. Fatih’in bölgesinde oynayacak birçok oyuncumuz var.

Keşke gitmeseydi diyebileceğim oyuncu Elneny olabilir. İyi bir oyuncuydu. Yüksek maliyetli bir oyuncuydu. Giden oyuncuların bütçeleri çok yüksekti. O oyuncuların gitmesi kulübe maddi açıdan katkı sağladı. TFF limitini ayarlamak için gitmeleri gerekiyordu.

Camiamızın huzuru ve mutluluğu için elimizden geleni yapıyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu durum bana denk geldi. En doğru işleri yapmaya çalışıyoruz.

Douglas ile PAOK maçından önce görüştüm ve kendisini maçta oynatmak istediğimi söyledim. Hazır olmadığını söyledi. Uzun bir sakatlık dönemi yaşadı. Büyütülecek bir şey yok. On günlük süreçte aylardır oynamayan oyuncuları PAOK maçına hazırlamaya çalıştık. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Normalde direkt katılacağımız UEFA Avrupa Ligi’ne iki ön eleme oynayarak girmeye çalışacağız.

“Utku ve Ersinle devam edeceğiz. Kaleci transferi düşünmüyoruz.”

Utku’nun performansı bizi mutlu etti. Ersin’e güveniyorum, geleceği parlak bir oyuncu. Kaleci almayı düşünmüyoruz. Genç kalecilerimize güveniyoruz. En güvenli olduğumuz yer kale.

Biz PAF ligine hazırlanmıyoruz. Biz büyük bir camiayız ve hedefimiz şampiyonluk. 12 tane genç oyuncumuz var, 8’i oynayacak durumda. Mehmet Ekşi ile beraber çalışacağız. Yukarısıyla aşağısını uyumlu hale getirmeye çalışıyoruz. Gençlere çok değer veriyoruz. Bu kadar genç oyuncuyu kadroda tutmamız ve oynatmamıza rağmen genç oyuncularla ilgili olarak şahsıma yapılan eleştirileri ilginç buluyorum.

Takımdaki yaş ortalamasını düşürmeye çalışıyoruz. Quaresma iyi oyuncu, Beşiktaş’a önemli hizmetlerde bulundu ama artık bitti. Başka oyuncularla ilgileniyoruz.

Necip Uysal, altyapımızdan gelmiş örnek bir oyuncu. Amatör ruhla oynayan iyi bir profesyonel. Birçok bölgede kendisinden faydalanıyoruz. Necip yeni dönem için ciddi bir indirim yaptı. Son olarak sağ bekte iyi oynadı. Atiba’nın yaşı yüksek olduğu için onu rahatlatacak bir oyuncu alabiliriz. Oğuzhan da ritim yakalamaya başlıyor.

Sahada kimin oynadığı önemli değil, önemli olan sahada olanların ne yaptıklar. Biz oyuncuların istediklerimizi yapıp yapmadıklarına bakıyoruz. Elimizdeki oyuncuların hepsi uzun maratonda forma şansı bulacak.

Bir an önce kadro oluşsun, hazırlanalım ve lige iyi şekilde başlayalım istiyoruz. Başarısızlığın sorumlusunun sadece kendim olduğu bir görevdeyim.

“Beşiktaş ile sözleşme konuşmama gerek yok”

Beşiktaş ile sözleşme konuşmama gerek yok. Sözleşmemde beni güvence altına alan hiçbir madde yok. Camia istediği sürece buradayım. İmza törenine yirmi beş bin taraftar gelmiş bir hoca olarak sözleşme düşünmeme gerek yok. Ne kadar başarılı oluruz onu zaman gösterecek. Geçen sezon iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum. Camiadaki negatif havayı dağıttık. Ana hedefimiz Türkiye ligi şampiyonluğudur. Ziraat Türkiye Kupası’nı da istiyoruz. Sabırlı olalım. Uzun bir maraton bizi bekliyor. Önemli olan sezonun son bölümünde güçlü olmak. Alternatifli bir kadro kurmaya çalışıyoruz. Üç-dört tane oyuncuya ihtiyacımız var.

Nkoudou iyi oyuncu ama sakatlık sorunu yaşıyor. Uzun maratonda mutlaka kendisinden maksimum seviyede faydalanacağız.

Taraftarlarımızı doğru bilgilendirmek için bu basın toplantısını düzenledim. Basında benimle ilgili yer alan birçok haberin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum.”

 

Haber Kaynağı: bjk.com.tr

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.