haberkartali.net

“Kolay maçı zor bitirdi”

10 Ekim 2022 - 11:11
Futbol yorumcusu Güntekin Onay, Giresunspor-Beşiktaş karşılaşmasının detaylarını ve teknik direktör performanslarını değerlendirdi.

Beşiktaş 3 puan için kararlılığını ilk dakikadan itibaren gösterdi. İlk 45 dakika boyunca sürekli arayan siyah beyazlılarda forvetlerin yapamadığını genç stoper Tayyip Talha yaptı ve biri VAR’dan ofsayt gerekçesi ile dönen 2 gole imza attı. Transferin son gününde çok doğru bir hamleyle alınan Tayyip Talha, savunmada da kusursuz bir futbol ortaya koydu ve “maçın adamı” seçilmeyi fazlasıyla hak etti.

iLK YARI HER ŞEY iYiYDi

İlk 45 dakika Giresunspor’a hiç pozisyon vermeyen Beşiktaş’ta Tayfur, sorumluluk alan, sürekli oyunun içinde kalan ve takım arkadaşlarıyla iyi yardımlaşan bir görüntü ortaya koydu. Josef de Souza da geçen haftaların üzerinde bir performans ortaya koydu ve galibiyette önemli pay sahibi oldu. İlk 45 dakika Beşiktaş açısından her şey olumluydu. Ancak 2’nci yarıda dakikalar ilerledikçe aşağı doğru inen bir grafik daha gördük.

HAMLE YAPMIYOR, KURCALIYOR

Valerien İsmael oyuna hamle yapmıyor, kurcalıyor. 1-0 önde giden maçta 5 değişiklik birden yapıp herkesin pozisyonuyla oynadı, takımın yarısını değiştirdi. Sağ bek Tayfur’u orta sahaya çekip; orta saha Necip’i sağ beke aldı. Duraklamalar ile birlikte maçın bitimine 20 dakika varken tüm değişiklik haklarını kullanıp herhangi bir oyuncunun sakatlanma olasılığını düşünemedi. Nitekim Emrecan sakatlandı ve maçı sakat sakat tamamladı.

TAKTiK ZEKASI YÜKSEK DEĞiL

Beşiktaş’ın iyi bir kadrosu var ancak fark yaratan, taktiksel zekası yüksek bir teknik direktörü yok. Her şeyden önce hücumda çoğalma, gerektiğinde oyunu sete çevirme, atak devamlılığı ve çeşitliliğiyle oynayan bir Beşiktaş yok. Atakları erken bitirme yorgunluk ve topun peşinden koşmak olarak Beşiktaş’a geri dönüyor. Santimetreler ile VAR’dan ofsayt gerekçesiyle dönen Giresun golü Valerien İsmael’i kurtardı. Ancak Beşiktaş, kolay kazanması gereken bir maçı ecel terleri dökerek tamamladı.

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.