haberkartali.net

Lider, Hatay deplasmanında

09 Ocak 2021 - 11:32
Süper Lig'in 18. haftasında lider Beşiktaş, pazar günü Atakaş Hatayspor'a konuk olacak. Kartal, mutlak 3 puan parolası ile sahada olacak.

Süper Lig’in 18. haftasına lider giren Beşiktaş, Atakaş Hatayspor deplasmanına çıkıyor.

Antakya Atatürk Stadyumu’nda, pazar günü saat 19:00’da başlayacak mücadelede Ali Palabıyık görev yapacak.

Siyah-beyazlı ekip, geride 16 olan karşılaşmada 11 galibiyet alırken, bir kez de sahadan bir puanla ayrıldı. Beşiktaş, topladığı 34 puanla ilk sıraya yerleşti.

Ev sahibi Atakaş Hatayspor, 16 maçında 8 kez rakiplerine üstünlük kurarken, 3 kez de berabere kaldı. Bordo-beyazlı ekip, 27 puanla haftaya 6. sırada giriş yaptı.

İki takımın ilk randevusu

İki ekip, Süper Lig tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. 2019-2020 sezonunda, bitime 1 hafta kala TFF 1. Lig şampiyonluğunu ilan eden Atakaş Hatayspor, tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkma başarısı göstermişti. Takımlar, daha önce başka bir resmi maçta da karşı karşıya gelmediler.

Beşiktaş’ın yüzü golcülerinden gülüyor

Hafta arası, Çaykur Rizespor’u 6 golle geçen Beşiktaş, ligin en golcü takımı konumunda bulunuyor. Siyah-beyazlı ekipte 10 golü bulunan Cyle Larin ve 8 gollü Vincent Aboubakar, hücum hattının en önemli iki kozu olarak dikkat çekiyor. Sakatlığını atlatıp takıma dönen Rachid Ghezzal de, ligin asist sıralamasında zirvede yer alıyor.

Son 5 maçta aldığı 5 galibiyet boyunca kalesini gole kapatan son 11 sezonun en iyi derecesini tekrarlamıştı. Beşiktaş, bu süreçte rakip ağlara 16 gol sığdırmayı başardı.

Boupendza, Hatay’ın silahı konumunda

Ligin yeni ekiplerinden biri olmasına karşın, sergilediği başarılı performansla takdir toplayan Atakaş Hatayspor, gol krallığı yarışının zirvesinde yer alan yıldızı Aaron Boupendza’ya güveniyor.

Son 3 haftada 7 kez fileleri havalandıran Gabonlu golcü, Beşiktaş karşısına da etkileyici oyununu sürdürmek için çıkacak. Toplamda 10 golü bulunan Boupendza, krallıkta Vincent Aboubakar’ın hemen önünde ilk sırayı Cyle Larin ile paylaşıyor.

Ligde son maçında deplasmanda Gençlerbirliği’ne 3-1 yenilen Hatayspor haftaya 27 puanla 6. sırada girdi.

Teknik direktör Ömer Erdoğan yönetiminde son 6 maçında 9 puan toplayan Hatay temsilcisi, lider Beşiktaş karşısında sahasında galibiyet hedefliyor.

Hatayspor’da geçen hafta Gençlerbirliği ile oynadığı müsabakada kırmızı kart gören kaleci Munir yarınki karşılaşmada görev yapamayacak.

Sakatlığı süren Yusuf Abdioğlu, Mame Diouf ve Jean-Claude Billong’un durumları da maç saatinde belli olacak.

Derbi öncesi iki oyuncu sınırda

Siyah-beyazlı ekipte, 19. hafta oynanacak Galatasaray derbisi öncesi, takımın iki stoperi Domagoj Vida ve Welinton kart sınırında bulunuyor. İki futbolcu, kart görmeleri halinde Galatasaray karşısında forma giyemeyecekler.

Beşiktaş’ta kart sınırında bulunan bir diğer isim olan Bernard Mensah’tan kötü haber geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, Mensah’ın yaşadığı sakatlık ve tedavi süreci ile ilgili bilgi verildi. Ganalı futbolcunun, Hatay kafilesine alınması beklenmiyor.

Ev sahibi Atakaş Hatayspor’da, Gençlerbirliği karşısında kırmızı kart gören kaleci Munir, mücadelede forma giyemeyecek. Mame Diouf ve David Akintola da, sarı kart sınırındaki isimler olarak göze çarpıyor.

Haber Kaynağı: TRT Spor

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.