haberkartali.net

Lucescu’nun görevi belli oldu

13 Şubat 2020 - 7:30
Beşiktaş kulübü ile prensip anlaşmasına varan Mircea Lucescu’nun görev ve yetki alanları belirlendi. Lucescu, yetenek avcılığı yapacak.

Birkaç gün içinde İstanbul’a gelmesi beklenen Mircea Lucescu, genç yeteneklerin tespit edilerek kulübe kazandırılması işini üstlenecek. Teknik Direktör Sergen Yalçın’la farklı kulvarlarda çalışacak olan Rumen teknik adam, kulüpte profesyonel danışman olarak görev yapacak.

Beşiktaş Yönetimi’nin ‘danışman’ sıfatıyla göreve getirmek üzere bir süredir görüşme halinde olduğu Lucescu, İstanbul’a gelmek için artık geri sayıma geçti. Siyah-beyazlı kulüple prensip anlaşmasına varan ancak henüz imza atmayan 74 yaşındaki teknik adamın, Beşiktaş için ‘yetenek avcılığı’ yapması bekleniyor.

Göreve gelir gelmez futbolcu tarama sisteminde önemli değişikliklere giderek bu departmanı uluslararası seviyeye çekmek için kolları sıvayan Beşiktaş Yönetimi, Mircea Lucescu’yu genç yeteneklerin keşfedilmesi konusunda onay makamı olarak kullanmak istiyor. Türkiye’de sportif direktörlük makamlarının çok işe yaramadığı yönünde görüş birliğine varan yönetim bu nedenle Lucescu’dan farklı bir şekilde yararlanmayı planlıyor.

Siyah-beyazlı kulüpte transferde son sözü ise yönetim kurulu söyleyecek. Beşiktaş Yönetimi ayrıca Lucescu ile Teknik Direktör Sergen Yalçın’ı teknik konularda karşı karşıya getirmeyecek. Saha içi, tesisler ve soyunma odasını tamamen Sergen Yalçın’a teslim eden siyah-beyazlılar, Lucescu’yu profesyonel danışman gibi kullanacak.

Bu arada Mircea Lucescu ile henüz parasal konuları konuşmayan Beşiktaş Yönetimi, mali sıkıntılar nedeniyle Rumen teknik adama makul ölçülerde bir teklifte bulunacak.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.