haberkartali.net

Muleka’dan Beşiktaş itirafı: “Sonradan öğrendim”

12 Temmuz 2022 - 19:28
Jackson Muleka, Siyah-beyazlı takımın kendisini Afrika'dayken de istediğini ancak bunu sonradan öğrendiğini açıkladı.

Beşiktaş‘ın yeni transferi Jackson Muleka, Avusturya kampında açıklamalarda bulundu.

A Spor’a konuşan Muleka Kasımpaşa’daki başarısı için; “Kasımpaşa’da herkes bana duyduğu güveni ilk günden itibaren hissettirdi. Bence bunun çok büyük bir etkisi var. Tabii ki ben inançlı da bir insanım ve her şeyden önce bu tanrının bir lütfuydu. Onun yardımı ve desteğiyle bu başarıya yakalayabildim.” açıklamasında bulundu.

Forvet oyuncusu ülkesi Kongo’daki ailesi ve geçmişi için; “Kongo Kinshasa’da doğdum. Biz toplam 9 kardeşiz, ben tam ortancasıyım. 4 erkek, 4 kız kardeşim var. Afrika’daki her çocuk gibi, ben de sokakta başladım futbola. Daha sonra altyapıda devam ettim. Kongo’nun çok büyük kulüplerinden biri olan Mazembe’ye transfer oldum ve orada çok iyi 3 sezon geçirdim. Oradaki başarım sayesinde de Avrupa’daki takımların ilgisini çektim ve Standard Liege’e geldim.” sözlerini sarf etti.

“Beşiktaş’ın önceden de ilgisi vardı”

22 yaşındaki Kongolu Beşiktaş’ın daha önce de kendisini istediğini belirterek; “Beşiktaş’ın bana ilgisi olduğunu çok sonradan Mazembe yöneticilerinden öğrendim. Öğrendiğimde Standard Liege’e çoktan imza atmıştım. Günün sonunda Türkiye ile bir şekilde uzun zamandır devam eden bir bağlantım vardı. Karşılıklı bir ilgi vardı. Nihayetinde bu transfer gerçekleşti.” dedi.

“Beşiktaş kariyerim için önemliydi”

Burnley yerine Beşiktaş’ı seçmesi hakkında konuşan Muleka; “Tabii ki birçok yerden ilgi vardı. Ancak Beşiktaş masaya geldiğinde kulübün tarihi ve büyüklüğü nedeniyle detaylı bir şekilde düşünmeniz gerekiyor. Beşiktaş devreye girince kararınız netleşiyor. Beşiktaş seviyesinde bir kulübe gelme kararı, kariyerim için çok önemliydi.” dedi.

Teknik direktör Valerien Ismael hakkında da konuşan forvet oyuncusu; “Benim için en önemlisi özgüvenim. Ben zaten doğal yetenekler anlamında hücum oyuncusuyum. Tabii ki hoca beni farklı yerlerde kullanmak isteyebilir. Hocanın elinde tercih şansı olarak da fazlaca isim var. Benim yapmam gereken hocanın tercihlerine göre, yerimi kazanmam ve forma mücadelesinde yerimi tutmam gerekiyor.” dedi.

Haber Kaynağı: NTV Spor

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.