haberkartali.net

Muleka’nın alternatifi Cedric Bakambu

20 Haziran 2022 - 22:37
Demokratik Kongo'lu hücum oyuncusu 31 yaşındaki Cedric Bakambu, menajerler tarafından Beşiktaş'a önerildi.

Beşiktaş’ta yeni sezon öncesi transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah-Beyazlılarda listeye yeni bir isim eklendi: Cedric Bakambu.

Daha önce ülkemizde Bursaspor forması giyen Bakambu, menajerler tarafından Beşiktaş‘a önerildi. Jackson Muleka transferinin alternatifi olarak oyuncuyu listeye alan Beşiktaş, Demokratik Kongo’lu hücum oyuncusunun durumunu araştırıyor.

Hem sol kanat hem de forvette forma giyebilen Bakambu için Beşiktaş yönetimi girişimlere başladı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Beijing Guoan’dan Marsilya’ya transfer olan 31 yaşındaki Demokratik Kongo’lu, Marsilya formasıyla sezon sonuna kadar 21 maçta forma giydi. 4 gol, 1 asistlik katkı yaptı.

Cedric Bakambu kimdir?

Profesyonel futbol kariyerine FC Sochaux-Montbeliard’da start veren Bakambu; sırasıyla Bursaspor, Villarreal, Beijing Sunobo Guoan ve Marsilya’da forma giydi.

Bursaspor formasıyla ülkemizde 1 sezonda 40 maçta 21 gol, 7 asist üreterek dikkatleri üzerine çekip 7,5 milyon Euro bonservis ücretiyle Villarreal’e transfer oldu. İspanyol ekibinde 2,5 sezon forma giyen Demokratik Kongo’lu 105 maçta 47 gol kaydetti.

Villarreal kariyeri sonrası 40 milyon Euro bonservis ücretiyle Çin Süper Ligi ekiplerinden Beijing Sunobo Guoan’a transfer oldu. Çin süper Ligi’nde 1 kez gol krallığı yaşayan Bakambu, Beijing formasıyla 87 maçta 58 gol, 21 asist yaptı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Marsilya’ya transfer olarak yeniden Avrupa’ya dönerek, Marsilya formasıyla sezon sonuna kadar 21 maçta forma giydi. 4 gol, 1 asistlik katkı yaptı.

Fransa Alt Yaş Milli Takımlarında 38 maçta forma giyen Bakambu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti A Milli Takımı’nda ise 38 maçta görev aldı, 18 gol attı.

Kariyerinde toplam 397 maçta 169 golü bulunan Bakambu’nun Transfermarkt’ta güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Haber Kaynağı: Haber Kartalı Özel Haber

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.