haberkartali.net

Muleka’nın maliyeti ortaya çıktı

07 Temmuz 2022 - 8:57
Beşiktaş’ta genç oyuncu Jackson Muleka'nın transfer sürecinde en büyük paylardan biri de Fransız teknik adama ait.

Beşiktaş’ın Wout Weghorst ve Cenk Tosun ile beraber forvet hattına yaptığı üç takviyeden biri olan Jackson Muleka’da Valerien İsmael faktörünün etkili olduğu ortaya çıktı. Dün İstanbul’a gelen futbolcunun bonservisini elinde bulunduran Standard Liege Kulübü, sonraki satıştan yüzde 50 payı, futbolcunun eski kulübü Mazembe’ye gönderecek olması nedeniyle, daha yüksek teklif veren takıma Muleka’yı vermek istiyordu. Premier Lig’den düşen Burnley, Liege ile el sıkışırken, İngilizler 22 yaşındaki golcüyle anlaşamadı. Futbolcunun maaş beklentisi gibi talepler nedeniyle imzalar atılmazken, Beşiktaş bir kez daha devreye girdi ve oyuncuyu aldı.

Arayıp sistemini bizzat anlattı

Beşiktaş’ta görüşülen bazı isimlerle telefonda konuşan Valerien İsmael, Jackson Muleka’yla da irtibata geçti. Futbolcuya kafasındaki sistemi anlatan ve Weghorst ile nasıl değerlendireceğini ifade eden Fransız teknik adam, futbolcunun tercihinde önemli rol oynadı.

Siyah beyazlı yönetim de Muleka ile masaya oturdu ve maç başı hariç 1.1 milyon Euro garanti ücret ile futbolcuyu ikna etti. Muleka’nın kulübü Standard Liege’e ise 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ile sonraki satıştan yüzde 15 pay ödenecek. Burnley ise futbolcu için 5 milyon Euro önermişti. Böylece İsmael’in girişimlerinin de etkisiyle, Kartal futbolcuyu adeta Burnley’nin elinden 1.5 milyon Euro daha az ödeyerek almış oldu.

Haber Kaynağı: Hürriyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.