haberkartali.net

Rıdvan Yılmaz’ın alternatifi belli oldu

25 Temmuz 2022 - 9:02
Beşiktaş, genç futbolcu Rıdvan Yılmaz'ın transferiyle kasasına bonuslarla birlikte toplam 6.5 milyon Euro koyacak.

Beşiktaş‘ta Eintracht Frankfurt’un kapısından dönen Rıdvan Yılmaz‘ın yeni adresi Rangers oldu. 21 yaşındaki milli futbolcunun yerine alınacak isim ise belli oldu.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Frankfurt, 21 yaşındaki futbolcu için geçtiğimiz ay Beşiktaş ile anlaşma sağlamış ancak son noktayı koymayıp geri adım atmıştı.

Teklifi kabul ettiler

Milli futbolcu için ilk teklifi bonus dahil 6 milyon Euro olan İskoç temsilcisi, Beşiktaş’ın 6.5 milyon Euro artı %20 sonraki satıştan pay talebini değerlendirdi ve olumlu dönüş yaptı.

Önerilen rakamın yaklaşık 4 milyon Euro’luk kısmı doğrudan bonservis bedeli olacak. Rangers, kalan 2.5 milyon Euro’yu ise Rıdvan Yılmaz’ın forma giydiği maç sayısı, İskoçya şampiyonluğu, Avrupa kupalarına katılım gibi kriterlere göre ödeyecek.

900 bin Euro maaş

Genç sol bek de iki tarafın anlaşmaya varması üzerine İskoçya ekibiyle yaptığı görüşmelerde 5 yıllık kontrat ve 900 bin Euro yıllık ücret konusunda el sıkıştı.

Rangers ile Rıdvan arasında ön sözleşme imzalandı. Beşiktaş’ın İspanya kampından ayrılan genç oyuncu bugün İskoçya’ya gidecek ve yeni kulübü için sağlık kontrollerinden geçerek takıma katılacak.

“Hayalimi gerçekleştirdim”

Takımla vedalaşıp kamptan ayrılan Rıdvan, “Çok mutluyum. Hayalimi gerçekleştirdim, bu kulübe para kazandırarak gitme hayalim vardı. Herkese teşekkür ederim” dedi.

Beşiktaş’ın Rıdvan Yılmaz için Rangers’la anlaşmasının ardından gözler, yerine transfer edilecek oyuncuya çevrildi.

Siyah-beyazlı ekibe Fransa’nın Saint Etienne takımından ayrıldıktan sonra boşta olan Miguel Trauco önerildi.

Kariyerine Avrupa’da devam etmek isteyen ve bu nedenle Amerika kıtasından aldığı tekliflere henüz olumlu dönüş yapmayan Perulu futbolcu, 3 sezon formasını giydiği Fransız ekibiyle geçtiğimiz ay ilişkisini kesmişti.

Menajerler, 29 yaşındaki futbolcuyu uygun bir yıllık ücretle getirebileceklerini Beşiktaş’a iletti.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.