haberkartali.net

‘Robot Abi’ derbi izleyen ilk robot oldu

28 Ekim 2019 - 18:47
Derbi günü Vodafone Park'ta futbolcularla ‘çak’ yapan ve taraftarları selamlayan Robot Abi, derbi izleyen ilk robot oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş JK – Galatasaray derbisinde Vodafone’un sevimli robotu da yer aldı. Derbi günü, takım otobüsünden inen Beşiktaşlı futbolcuları karşılayarak onlarla ‘çak’ yapan ‘Robot Abi’, futbolculara “Hoş geldiniz” dedi. Soyunma odasına da giderek odanın girişine bir nazar boncuğu asarak futbolculara bol şans diledi. Loca katındaki misafirlere de “Hoş geldiniz” diyen Robot Abi, derbiyi locadaki yerinden takip etti.

10 dil biliyor

Geleceğin teknolojileri kullanılarak geliştirilen Robot Abi 10 dil biliyor. Yüz tanıma özelliği sayesinde tanıştığı kişiyi unutmayarak, duygu analizi yeteneğiyle de konuştuğu kişilerin yaş, cinsiyet ve duygu durumlarını belirleyerek kişiye özel sohbet başlatabiliyor. Dans etme ve koreografi uygulama yeteneğiyle çevresindekileri eğlendiren robot, barkod okuma, QR kod okuyup basma, özel logolu ve çerçeveli resim verme, tanımlanmış bölgelere yönlendirme yapma, talebe uygun veri toplama gibi pek çok özelliğe sahip bulunuyor.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.