haberkartali.net

Salih Uçan: “Beşiktaş’a gidebilirdim”

12 Ocak 2020 - 18:16
Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'un futbolcusu Salih Uçan, Beşiktaş ile adının anıldığı günlerle ilgili itirafta bulundu.

Turuncu-lacivertli ekibin Antalya’nın Belek bölgesinde sürdürdüğü devre arası hazırlık kampında DHA’nın sorularını yanıtlayan Salih Uçan, Beşiktaş’la ilgili pek bilinmeyen bir anısına da röportajda yer verdi.

“SAMET HOCA BEŞİKTAŞ’TA OLSA, ORAYA GİDEBİLİRDİM”

Fenerbahçe ile sözleşme imzalamadan önce Bucaspor’da kendisini A takım kadrosuna alan teknik direktör Samet Aybaba, o dönem Beşiktaş‘ın başında olsa tercihini siyah-beyazlılardan yana kullanabileceğini söyleyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu,

“O zaman Bucaspor’un inanılmaz bir borcu vardı. Süper Lig’den bir alt lige düşmüşlerdi. ‘Ne kadar para bulursak bizim için o kadar iyi’ diye düşünüyorlardı. Beni o zaman Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Rubin Kazan istemişti. Rubin Kazan ciddi bir para vermişti. Başkan gelip bana, ‘Seni Rusya’ya satacağım, çok iyi para veriyorlar Salih’ dedi. ‘Başkanım ben milli takımlarla Rusya’ya gittim, orası çok soğuk, yeme-içme zor, ben Rusya’ya gitmek istemiyorum, sakın beni Rusya’ya göndermeyin’ dedim. O zaman Beşiktaş’ın da feda dönemiydi. Finansal problemler vardı. 1.5 milyon Euro’ya çıkmışlardı ancak 15, 20 çeke falan bölmüşlerdi. Buca’nın da paraya ihtiyacı var. Fenerbahçe de daha az sürede parayı ödemiş, böylece Fenerbahçe’ye gitmiştim.

Bucaspor’da bana formayı ilk veren Samet Aybaba’ydı. Altyapıdayken bir maç izlemiş, ‘Bu çocuğu istiyorum’ deyip, beni A takıma çıkarmıştı. Fenerbahçe ile sözleşme imzaladıktan sonra Samet hoca Beşiktaş’ın başına geçti. Samet hoca, ‘Salih tüh kaçırdım seni, ben olsam Beşiktaş’a gelirdin’ dedi. ‘Hocam kısmet değilmiş’ dedim. Samet Aybaba Fenerbahçe’yle anlaşmadan önce Beşiktaş’ın başında olsaydı o zaman Beşiktaş’a gidebilirdim. Çünkü bana takımda formayı veren Samet hocaydı. Onun için Beşiktaş’ı tercih edebilirdim” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: DHA

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.