haberkartali.net

“Sergen Hoca, Beşiktaş’ın Ferguson’u”

28 Haziran 2020 - 13:11
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, ligde geride kalan 29 haftayı ve Siyah Beyazlılar'ın formunu değerlendirdi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaptığı açıklamada Sergen Yalçın’ın göreve gelişine kadar takımın sezona havlu atmış gibi bir görüntü çizdiğini dile getirdi. Başkan Çebi, puan kaybedilen maçlarda bile sahada Beşiktaş kimliğine yakışır bir oyun ortaya konmasında başrolü oynayan Sergen Yalçın için büyük hayaller kurduğunu ifade etti.

 “Bizim evladımız”

Sergen Yalçın’ın, kulübün genlerini çok iyi bilen biri olduğunu belirten Çebi, tecrübeli çalıştırıcının uzun yıllar boyunca Beşiktaş’a hizmet edebileceğini söyledi. Sergen Hoca’nın, Beşiktaş için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Ahmet Nur Çebi, 27 yıl boyunca Manchester United’ı çalıştıran Sir Alex Ferguson‘u örnek gösterdi. Şu anda Sergen Yalçın’ın 47 yaşında olduğunu ve Alex Ferguson’un da Manchester United’ın başına 45 yaşında geçtiğine dikkat çeken Çebi, “Üstelik Ferguson’un Manchester United geçmişi yoktu ve İskoç’tu. Sergen Yalçın bizim öz evladımız. Beşiktaş’ı çok daha iyi yerlere getireceğinden eminim. Bizde sonsuz kredisi var. Hem saha içinde hem de saha dışında harika çalışan bir hocaya sahibiz” diyerek Kartal’ın hocasına olan güvenini dile getirdi.

Kartal’ı uçuruyor!

 Sergen Yalçın‘ın takımın başına geçmesiyle gol yollarında daha üretken olan Siyah-Beyazlılar, rakip kaleye çekilen şutta önemli bir artış gösterdi. Abdullah Avcı yönetiminde maç başına 1,66 puan toplayan ve 1,55 gol atan Beşiktaş, Yalçın’ın ardından maç başına 2,00 puan toplarken, ortalama 2,00 gol attı.

Beşiktaş, Avcı döneminde rakip kaleye maç başına ortalama 12,39 şut çekerken, Sergen Yalçın’la bu rakam 16,33 oldu.

Kral ne derse o!

Son iki maçta birer gol ve ikişer asistle oynayan Burak Yılmaz performansıyla göz kamaştırıyor. Siyah-Beyazlılar’ın kaptanı takımını sırtlamaya devam ederken bu sezon gol ve asist yaptığı maçlarda Beşiktaş sahadan sadece bir defa eli boş ayrıldı.

Burak bu sezon 13 gol ve yedi asistle ligin en üretken isimleri arasında.

Haber Kaynağı: Türkiye Gazetesi

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.