haberkartali.net

“Sergen Hoca sekiz numarası olsun isterdi”

16 Mart 2020 - 11:16
Uğur Meleke, seyircisiz oynanan Galatasaray Beşiktaş derbisini ve takımların sahada gerçekleştirmek istedikleri planları değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Uğur Meleke, Hürriyet‘teki köşe yazısında Galatasaray Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

“Futbolu sevmenin en zor olduğu haftayı yaşadık.

Korona günlerinde aşk zaten zor. Üstüne berbat havayı ve ‘boş tribün’ zulmünü ekleyin. Doğrusunu söylemek gerekirse, son çeyrek yüzyılda futbolu sevmenin en zor olduğu hafta sonunu yaşadık sanırım. Bir de bu uğursuz pazara ligin kaderine direkt tesir edecek iki büyük fikstürün denk gelmesi de herhalde Murphy kanunlarına dair bir durum. Yoksa bu derece berbat bir senaryoyu önceden hayal edip yazsam deseniz, böyle bir kurgu yapamazdınız herhalde.

Pragmatik Beşiktaş

Ligde son 6 haftanın topla oynama lideri, Sergen Yalçın’lı Beşiktaş’tı. Üstelik bu 6 maç içinde Trabzon ve Başakşehir gibi direkt rakipleri olmasına rağmen…

Başakşehir’de yüzde 66 topla oynamış, Trabzon’a karşı ceza alanında 52 kez topla buluşup 29 şut atarak sezon rekorlarını kırmıştı Beşiktaş. Galatasaray önündeyse Sergen Yalçın döneminin bir ilki yaşandı: Siyah Beyazlıları ilk kez böyle pragmatik bir anlayışla izledik.

Özellikle ilk devre tamamen tutuklardı, ilk şutlarını 55’te attılar ve topa sahip olmada da yüzde 40 civarında dolaştılar hep.

Galatasaray ise tüm bu olumsuz koşullar altında galibiyeti çok daha fazla isteyen taraftı kesinlikle. Özellikle pas serisi bozucu Belhanda çıkıp Ömer girdikten sonra orta saha neredeyse tamamen Galatasaray’ın kontrolüne geçti.

Sergen Hoca bu duruma 67’de Boateng – Ljajic değişikliği yaparak cevap vermek istedi ama herhalde o da kulübesinde bir sekiz numara olsun isterdi.

Çünkü o anda Beşiktaş’ın orta sahada dengeyi kurabilmek için top bekleyen Ljajic’e değil, topa giden Dorukhan’a ihtiyacı vardı. Takımı oyunun geneline hükmeden terim’in yine/ bir kez daha gol şansı yüksek emre akbaba’yı 87’ye kadar kulübede unutması da enteresandı doğrusu.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.