haberkartali.net

“Taraftarlardan destek istiyorum”

26 Temmuz 2020 - 0:03
Ligin kapanış maçında Gençlerbirliği karşısında galip gelen Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’de 2019-2020 sezonu bu akşam oynanan Gençlerbirliği maçı ile sona erdi. Beşiktaş son maçta 3-0 galip geldi. Maç sonunda Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Maçı değerlendiren Yalçın “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Pandemi sonrası çok zor bir süreç yaşadık. Oyuncularımla iyi kenetlendik. Üçüncülük Beşiktaş için bir başarı değildir ancak mevcut şartlarda olabilecek en iyi senaryoyu gerçekleştirdik.” dedi.

Beşiktaş teknik direktörü önümüzdeki sezon için ise “Trabzonspor ceza alsın istemem. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek onların hakkı ancak ceza alırlarsa biz gideceğiz. Bu sonuçla taraftarı mutlu ettiysek ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.

Mali konulara da değinen Sergen Yalçın “Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Ekonomik olarak camiamız çok zor bir dönemden geçiyor. Biz de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kendi kontratımda da elimden geleni yaptım. Tazminat maddesi koydurmadım. Maddi konularda başkana ve yönetime çok yükleniyorlar. Bu süreçte başkanı alkışlamak gerek. Gidecek ve gelecek oyuncuları planlamak şu anda çok zor bir iş. Önümüzdeki sezon bütçemiz 30 milyon avro civarına inmek zorunda. Bu seviyeye inmek için bazı oyuncularla vedalaşmak zorundayız.” açıklamasında bulundu.

Burak Yılmaz’ın takımdan ayrılması hakkındaki soruları yanıtlayan teknik adam “Burak’ın 2 sene daha kontratı vardı. 35 yaşındaki bir futbolcu. Camiamız böyle kontratları kaldıracak güçte değil şu aşamada. Kontratlar kulübümüzü sıkıntıya sokacak düzeyde olmazsa kalırlar. En azından maaşları ödenebilir konuma getirmek ve ona göre kadro kurmak zorundayız.” dedi.

Altyapıda yeni sisteme geçtiklerini aktaran Sergen Yalçın “Altyapıda Mehmet Ekşi ile anlaştık. Oradan yeni sistemle, yeni genç isimler yetiştirmeye çalışacağız.” dedi.

Transfer haberlerine cevaben ise “Türkiye’de forma giyen 3-5 oyuncu ile ilgileniyoruz. Taraftar belki beğenmeyebilir ancak buna mecburuz. Kesinlikle yabancı kaleci almayacağız. Ersin’in yanına tecrübeli Türk bir kaleci ile anlaşacağız. Sözleşmesi bitecek oyuncuların da hiçbirisinin gitmesini istemem ancak her oyuncunun yeri dolar. Mutlaka birileri gidecek başkaları gelecek. Takımı gençleştirmemiz gerek. Onun için de çabalarımız devam ediyor. Elimizden geldiğince genç oyuncuları oynatıyoruz zaten.” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.