haberkartali.net

“TFF bize ‘transfer yapamazsınız’ dedi”

07 Aralık 2019 - 14:27
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Hayatta Beşiktaş Radyosu'na gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi‘nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Taraftar pozitif destek olsun

“Taraftarın desteği olmadan ne bu takım enerjik hale gelebilir ne yönetim kurulu motive olabilir. Biz beraberiz. Ben de bir taraftarım. Taraftar demek el ele beraber olmaktır. Başkanları, abileri olarak maçlarda onlardan pozitif tezahürat istiyorum. Takımdaki her futbolcu değerli. Futbolcuların motivasyonlarını yok edecek tezahüratlardan, kızgınlıklardan uzak kalmalarını istiyorum. Onlar pozitif destek oldukça sonuçlar da pozitif oluyor.”

Beşiktaş taraftarı talimatla bağırmaz

“Taraftara para vereceksin, bağırtacaksın falan bunlar hoş şeyler değil. Ben o ‘Paralar nerede?‘ tezahüratlarını zaten hoş karşılamadım. Eski başkan isteseydi, bu tezahüratı yapanları bulup onlardan cevap alabilirdi. Benim taraftarımı aşağılayacak şekilde davranılmasını kabul etmiyorum. Beşiktaş taraftarı, dik bir taraftardır. Kimseden 5 kuruş alıp, talimatla olumsuz bir şey yapmaz. Bunu yaptılarsa içinden geldikleri için yapmıştır. Bunu diyenler, Beşiktaş taraftarına hakaret etti. Ben bu tezahüratı yapanları bulmak istiyorum. Parayla bunların yapılmadığını göstermek için bulmak istiyorum.

Benim locama gelen misafirleri fişleyerek, bunlara telefonlar açtılar. ‘Sizi takip ediyoruz, Ahmet beyle görüştüğünüzü biliyoruz. Siz görürsünüz‘ gibi tehditler edildi bu adamlara. Ben dernek başkanlarıyla locamda maç izledim diye pusucu mu oluyorum. Ben hala merak ediyorum başkan kimlere pusucu dedi, kimler için hodri meydan dedi. Bunları açıklamalarını istiyorum. Gelin bunu açıklayın, bu hesabı kapatalım. İnsanlar bunları bana söylediklerini söylüyor. Bensem açıklayın, gereken cevabı vereceğim. Bunun açıklanmasını istiyorum. Taraftara üzerinde zan bırakacak bir ithamda bulunmasınlar.”

Yargıyı camia yapacak

“Seçim zamanı Serdal Adalı, ‘7 seneyi denetleyeceğim’ dedi. Ben de ‘10 seneyi denetleyelim‘ dedim. Muhalefetten gelen bu talebi görmemem mümkün değildi. Bu senelerin içinde ben de varım. Bu denetim benim için çok önemli. Bu yola girdik. Hatalı şeyler varsa bunlar ortaya çıkacaktır. Belki evraklar düzgündür, işlem hatalıdır ama evrak yüzünden bir şey yapamazsın. Yüksek ücretli aldığın bir futbolcunun kötü çıkması yasal olarak suç değil. Bazı şeyleri açıkladığımızda savcılığa gidebilecek konular olmadığını göreceksiniz ama görmeniz lazım. Yargıyı camia yapacak. Beşiktaşlı bunları okuduğu zaman ne anlama geldiğini anlayacak.

Denetimin yapılması için Denetleme Kurulu’na dilekçe verdim. Sonuçta ben denetlemeyeceğim, denetlenmesi için elimden geleni yaptım. Denetleme Kurulu’na birkaç yerden bununla ilgili teklif gelmiş, sanıyorum yakında bu denetleme başlayacak.”

Koltukların kalkmasını planlıyoruz

“Taraftarın bizden istediği koltukların kaldırılması konusuna da çalışıyoruz. Bunların hesapları yapılıyor. Yapmayı planlıyoruz. Akustik konusunda ses düzenini yapan şirketin bu konuda eksikleri olduğunu tespit ettik. Çimler yüzünden stadın üstünü kapatamıyoruz. Teknolojiyle bunu çözmeye çalışıyoruz. Taraftarla ilgili aklımda bir kampanya fikri var. 2 hafta sonra açıklamayı planlıyorum. Kartal Yuvası kampanyasının devam edeceğini hissettim ama 1 hafta oldu, bitti. Keşke o devam etseydi. Milyonlarca taraftarımız var.

Benim bindiğim uçaklar hep tarifeli. Takım uçağıyla uçarken bile parasını hep ödedim. Konya’ya takımla giderken bile uçak ve otel ücretlerinin piyasası neyse Pazartesi günü fatura keserek kulübe ödedim. Ben özel uçağa binmeyi bilmiyorum. Ben hep Ağaçlı Yol’dan yürüdüm. Çocuklarımla yürüdüm, torunlarımla yürüdü. Maç öncesi taraftarla orada yürümek isterim.”

UEFA’ya gidemeyebiliriz

“Beşiktaş’ta gerçekten sorunlar çok büyük. Biraz kuruntulu bir adamım, dert eden bir adamım. Geriliyorum. 15 gün sonrasını düşünüyorum, 6 ay sonrasını düşünüyorum. Bunlar beni tedirgin ediyor. Beşiktaş’ın gelirleri tamamen temlikli, kasaya gelen 1 lira para yok. Geldiğimiz günden beri kendi imkanlarımızla bir şey yapmaya çalıştık. Yeni bir finans düzeni bulmaya çalışıyoruz. Biz bu yoldan beraber çıkacağız. Çekilecek zorluklara herkesin hazır olması lazım. UEFA’ya gidemeyeceksek, gitmeyeceğiz. Olacak diye demiyorum ama olabilir. Herkesin hazır olması lazım. FFP kriterleri var. 3 aydır ödeme yapıyoruz. Bir gün enerji bitebilir, herkes hazır olsun. Olmaması için hep beraber el ele vermemiz lazım.”

Taraftar rızkını vermesin

“Taraftarın paralarına ve seslerine ihtiyacım var. Para derken, forma almak bilet almak ama her zaman söylüyorum. Kimse Beşiktaş için evinin rızkını vermesin. Bundan korkarım. Önce kendi ailenizin birliği ve düzeni önemli. Artırabildiğini Beşiktaş’a versinler. Eve lazım olan, kulübe verilemez. Vatan, aile sonra Beşiktaş. Bu sıralamayı doğru yapmamız lazım.”

TFF transfere izin vermiyor

“Devre arasında 2 transfere ihtiyacımız var. Bir forvet, orta sahaya 6-8 numara ancak TFF şu an bize izin vermiyor. TFF Lisans Kurulu, bize ‘bu bütçeyle transfer yapamazsınız‘ dedi. Elimizdekileri çıkarmamız lazımmış. Geçen yaz 16 M€ harcayarak limiti aşmışız. Şu an için kapımızı çalıp bir futbolcumuza talip olan kimse yok. Lisans Kurulu ile biraz itişicez gibi gözüküyor. Oradan bir yol bulabilirsek 2 transfer yapmak istiyoruz.”

Talisca’da hata yapıldı

“Aboubakar, Talisca defterleri kapandı. Artık vereceğimiz paraya gelmezler. Talisca’da bir hata yapıldı. Sözleşmeye satın alma opsiyonu koyuyorsunuz ama futbolcu ile bir anlaşma yapmıyorsunuz. Futbolcu dedi ki ‘satın alma opsiyonunu kullansanız nolur, benle anlaşmadınız’. Buna becerisizlik mi diyelim, iş bilmezlik mi diyelim… Aboubakar’ı da kaçırdık. Transfer Komitesi Başkanı toptan almayan, hukuk bilgisi olmayan, ticaretten anlamayan, esnaf olmayan birisiydi. Neden o Transfer Komitesi Başkanı yapıldı, anlayamadım. Ölmeden bunu anlayabilirsem rahat edeceğim.”

Personellerden 12 M₺ tasarruf etmeyi planlıyoruz

“Hep şöyle söylenir, ‘kendi şirketiniz olsa bunları yapar mıydınız?’. İşten çıkarılan personellerle alakalı düşünüyorum, kendi şirketim olsa evet yine yapardım. Bu tasarruf döneminde bazı yerler var olmasa da olur. O yüzden o personellere ihtiyaç yoktu. 2 kişinin yaptığı işi 1 kişi yapabilir işler var. O zaman 1 tanesi gidecek. Bu yolla yılda 10-12 M₺ tasarruf etmeyi planlıyoruz. İşten çıkanlara üzülüyorum ama mecburuz.”

Troller bana mesaj attı

“Sosyal medyada troller var. Bunlar eski yöneticilerin tuttuğu, paralarını verdiği kişiler. Fazla kişi de değil bunlar, 5 kişi. Parayı almış, indiragandi yapmış oturmuş evinde yazıyor. Beşiktaş’ta bunları kullanmışlar. Zamanı gelince açıklayacağım. Biz başkan seçildikten sonra bu hesapları yürütenlerin ‘Sizle devam edecek miyiz? Maaşları alacak mıyız?‘ diye bana attıkları mesajlar var.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.