haberkartali.net

TFF’den Beşiktaş’a harcama kısıtlaması geldi

01 Ocak 2020 - 11:21
TFF, kulüplerin yeni harcama limitini açıkladı. Fenerbahçe ile Beşiktaş'a yaklaşık ikişer milyon liralık bir transfer bütçesi kaldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig kulüplerinin limit artırım isteklerini değerlendirdi ve birtakım kriterler ışığında yeni bütçelerini ortaya çıkardı. TFF internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kulüp Lisans Kurulu, 2 Eylül 2019’da ilan edilen takım harcama limitlerini, ara transfer dönemi başlamadan revize etti.

Açıklanan yeni limitlere göre, en yüksek harcama hakkı yaklaşık 451 milyon lirayla Galatasaray’ın oldu. Sarı-kırmızılıları 275 milyon lirayla Beşiktaş, yaklaşık 225 milyon lirayla Fenerbahçe izledi.

Bütçe sadece 2 milyon lira!

Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi transfer döneminde sıkıntılı bir süreç bekliyor. Çünkü iki takımın da harcamalardan arta kalan bütçesi, yaklaşık 2 milyon lira. 280 bin avroya karşılık gelen bu rakam, üç büyükler seviyesinde oynayabilecek bir futbolcu almaya yeterli olmayacağı için, iki kulübün de ön koşulu, yeni bir kaynak yaratmak.

Gelen paranın sadece yüzde 30’u kullanılabiliyor

Bunun için de iki yol mevcut. Birincisi, eldeki mevcut kadrodan bir ya da daha fazla futbolcu satmak. Bu şekilde hem satılan oyuncuya ödenen maaş harcamadan düşecek hem de bonservis bedeli gelecek. İkinci yol da sponsor bulunması. Bu durumda da kulübün gelirleri artırılmış olacak. İki yol da düşünüldüğünde, Kulüp Lisans Talimatı da dikkate alınacak ve gelen paranın ancak yüzde 30’u transferde kullanılabilecek.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.