haberkartali.net

Torino, Emirhan İlkhan’ı kadrosuna katıyor

30 Temmuz 2022 - 9:32
Beşiktaş'ta hiç beklenmedik bir gelişme meydana geldi. Genç yeteneğin 17 Haziran’da 2025’e kadar uzattığı yeni sözleşmede 4.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş’ın genç yeteneği Emirhan İlkhan kariyerini İtalya’da sürdürmeye hazırlanıyor. Serie A’nın önde gelen kulüplerinden Torino’nun, siyah-beyazlı kulübün altyapısından yetişen 18 yaşındaki başarılı oyuncunun peşinde olduğu ortaya çıktı.

TORİNO RESMEN HAREKETE GEÇTİ

Kartal hafta başında Emirhan gibi altyapıdan gelen 21 yaşındaki Rıdvan Yılmaz’ı bonuslarla birlikte 6 milyon euro karşılığında Glasgow Rangers’a göndermişti. Torino’nun da Emirhan’ı kadrosuna katmak için resmen harekete geçtiği belirlendi.

SERBEST KALMA MADDESİNİ ÖDEYECEKLER

Yıldız futbolcu 17 Haziran’da attığı imzayla Beşiktaş’la olan sözleşmesini 2025’e kadar uzatmıştı. Emirhan’ın yeni kontratında 4.5 milyon euroluk serbest kalma maddesi bulunduğu ve Torino’nun bu bedeli Beşiktaş’a ödeyerek genç oyuncuyu renklerine bağlamaya hazır olduğu aktarıldı.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Çizme ekibinin kariyerine Avrupa’da devam etmek isteyen Emirhan İlkhan’la anlaşma sağladığı vurgulandı. Beşiktaş’a resmi teklifini ileten Torino’nun birkaç gün içinde 4.5 milyon euro bonservis bedelini ödeyerek genç futbolcuyu kadrosuna katmanın planlarını yaptığı belirtildi.

SONRAKİ SATIŞTAN %20 PAY

Emirhan İlkhan’ın Beşiktaş’la imzaladığı yeni sözleşmede 4.5 milyon euroluk serbest kalma maddesinin yanı sıra bir sonraki olası satıştan siyah-beyazlı kulübe yüzde 20 pay verilmesi için özel bir hüküm de bulunuyor. Buna göre Torino genç oyuncuyu kadrosuna katarsa satış halinde bonservis gelirinin beşte birini Beşiktaş’a ödeyecek.

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.