haberkartali.net

Welinton Beşiktaş’ta

01 Ağustos 2020 - 9:03
Beşiktaş, Alanyalı Nsakala’nın ardından Brezilyalı stoper Welinton'ı da kadrosuna kattı.

Beşiktaş’ta teknik direktör Sergen Yalçın’ın ısrarla istediği eski talebesi Welinton‘ın transferi mutlu sonla bitti. Bonservis ödemek istemeyen siyah-beyazlılar, Alanyaspor’a takas teklifiyle gitmiş ve turuncu-yeşilliler de 22 yaşındaki oyuncu Fatih Aksoy’u istemişti. İlk etapta Beşiktaş bu teklife yanaşmadı ancak Sergen Yalçın’ın ısrarlı tutumu belirleyici oldu. Önceki gün Zorlu Center’da Welinton’la görüşen Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları, 31 yaşındaki Brezilyalı ile prensip anlaşmasına vardı.

850 bin Euro Maaş alacak

Fatih’in bonservisinin verilmesi için ise Sergen Yalçın’ın onayı istendi. Tecrübeli çalıştırıcıdan da yeşil ışık alan yönetim, Alanyaspor’a teklifi kabul ettiklerini bildirdi. Beşiktaş, Alanya’dan N’Sakala’nın ardından Welinton’ı da renklerine bağladı. Yıldız futbolcu 3 yıllık mukavele karşılığında yıllık 850 bin Euro garanti ücret alacak. Welinton, Beşiktaş’ın 10 Ağustos’ta başlayacak olan kampına katılacak.

Nem ile kıran kırana pazarlık

Beşiktaş, bonservisi Shakhtar Donetsk’te olan Wellington Nem ile görüşmelere başladı. Hücumun her bölgesinde oynayabilen 28 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, ilk etapta 1 milyon 250 bin Euro garanti para talep etti. Yapılan görüşmeler sonrası talebini 1 milyon Euro’ya kadar düşüren Nem, 20 maçta forma giyerse 200 bin, şampiyonluk halinde ise 500 bin Euro bonus istedi. Yönetimin, söz konusu rakamları daha aşağıya çekmek için pazarlıkları sürdürdüğü belirtildi. Bu arada Shakhtar’ın oyuncu için bonservis bedeli istemediği belirtildi.

Rafael sağ bek için gündemde

Beşiktaş’ta Gökhan Gönül’ün yerine aday listesi hazırlanmış durumda. Yurt içinde Altınordu’dan Kerim Alıcı ve Gaziantep’ten Oğuz Ceylan’ı listesine yazan Beşiktaş, yabancı olarak ise Lyon’dan Rafael’i gündemine aldı. Fransız kulübüyle Vida için görüşme yapan siyah-beyazlılar, Rafael için de nabız yokluyor.

Haber Kaynağı: Sabah

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.