haberkartali.net

Yönetim ve futbolcular indirim oranında anlaşmaya çalışıyor

10 Mayıs 2020 - 11:22
Beşiktaş Kulübü, oyuncularından maaşlarında indirim yapmak için atılacak somut adımları yarından itibaren hayata geçirecek.

Beşiktaş Yönetimi, koronavirüs sebebiyle oluşan ekonomik problemin etkilerini azaltmak için futbolcularla yarından itibaren görüşmelere başlayacak. Siyah- Beyazlılar, maaşı 2 milyon avronun üzerinde bulunan isimlerden yüzde 50, diğer oyunculardan yüzde 30 indirim isteyecek.

Bütçe yarı yarıya düşüyor

Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı ekonomik şartlar sebebiyle sezon sonunda 30 milyon avroluk maaş bütçesini yarı yarıya düşürme kararı alan Siyah-Beyazlılar’ın, konuyla ilgili olarak oyuncular ve menajerleriyle video konferans üzerinden indirim görüşmelerinde bulunacağı bildirildi. İlk etapta tesislerde yapılması planlanan görüşmelerin, dün kulüpte 2 kişide virüs tespit edilmesi sonrasında tesislerin kapatılmasının ardından yeni formülle yapılacağı kaydedildi.

Elneny etkilenmeyecek

Bu doğrultuda kulüpte 2 milyon avronun üzerinde maaşı bulunan futbolculardan yüzde 50 indirim isteneceği öğrenildi. Yönetimin bu hamlesinden; 3 milyon avro maaşı bulunan Domagoj Vida başta olmak üzere; 2.2 milyon avro ücretli Adem Ljajic ve 2.5 milyon avrola kaptan Burak Yılmaz etkilenecek. Sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’den kiralanan Mohamed Elneny’le dönem bitiminde yollar ayrılacağı için Mısırlı oyuncunun 2 milyon avroluk maaşı için bir hamle olmayacak.

Futbolcular, taleplerini iletti

Siyah-Beyazlı yönetimin, maaşı 2 milyon avronun altında bulunan futbolcular için ise indirim oranını yüzde 30 olarak belirlediği kaydedildi. Takım olarak indirime olumlu bakan Beşiktaşlı futbolcuların oran konusunda kendi aralarında belirlediği rakam ise belli oldu.

Oyuncuların, yönetime bildirdikleri indirim oranının yüzde 20 seviyesinde olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: Fanatik

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.