haberkartali.net

“Yürüyerek kazandılar”

14 Temmuz 2020 - 11:52
Fatih Doğan, Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Yeni Malatyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını ve futbolcuların performansını değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Fatih Doğan, Yeni Malatyaspor-Beşiktaş karşılaşmasını Sabah‘taki köşe yazısında değerlendirdi.

“Yeni Malatyaspor’un içini ‘Küme düşer miyiz’ korkusu sarmış… 32 puanla çıktığı maçta kazanıp kendini garantiye alma performansı yerine ayaklarına pranga vurmuş bir takım görüntüsündeydiler. Yüzlere yansıyan korku ve gerilim bazen ayakların ağırlaşmasına neden olur.
A.Gücü, Kayseri, Konya ve Denizli gibi aynı kaderi yaşayan takımların performansına bakıldığında Malatya’yı iki adım geride gördüm. Hikmet Karaman’ın kulübede çırpınışlarını görmesem bu temposuzluğu yadırgayacağım.

Beşiktaş da farklı değildi. Düşük tempolu ve iddiası kalmamış rahat bir takım görüntüsündeydi. Beşiktaş’ın 6 önemli eksikle 7 günde 3 maç oynuyor olması bu temposuzluğa bir mazeret olabilir. Malatya deplasmanına 18 kişi götürebilen Beşiktaş’ta sakatlık problemlerine rağmen 11’i Gökhan Gönül ve N’Koudou ile tamamladığını da hatırlatırsak takımdan dinamizm, verimsiz Diaby’den gol üretmesini beklemek hayalcilik olurdu. FıratAydınus’un penaltı kararı doğruydu. Bu gol üç puanı getirdi. Güven’in 2. yarıdaki Farnolle’ün uçarak çıkardığı şutu ve N’Koudou’nun denemesi dışında gol olacak bir pozisyon yaşanmadı. Beşiktaş düşük tempoya rağmen Malatya’dan çok önemli bir 3 puan çıkardı.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.