haberkartali.net

“Zorla güzellik olmaz”

05 Ağustos 2022 - 10:11
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Serie A ekibi Torino'ya transfer olması beklenen genç oyuncu ile ilgili sert ifadeler kullandı.

Beşiktaş‘ta son 1 haftadır gündemin ilk maddesi Emirhan İlkhan. Siyah-beyazlı ekip, Haziran’da 19 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı.

Emirhan’ın mukavelesinde yer alan serbest kalma bedeli ve ardından Torino’nun bu bedeli ödemesiyle genç oyuncunun İtalya’ya transferi artık an meselesi…

‘KİMSEYE YALVARMAYIZ’

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, İtalya’ya gitmek için gün sayan genç oyuncu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Çebi Emirhan’ın kalması için uğraş verdiklerini belirterek “Futbolda gönülsüzlük usulü çalışma olmaz. Futbolcu sahaya çıktığında gönülsüzse başarı alamazsınız. Önemli olan onların arzularının yerine geldiği şekilde çalışmaktır. Yapılan sözleşmede maddeler yazar ama adam oynamadığı zaman oynatamazsınız. Zorla güzellik olmaz. Kimseye ne yalvarırız, ne de sert bir tavır koyarız.

‘MENAJERİ SIFIR BEDELLE ÇIKIŞ MADDESİNDE ISRAR ETTİ’

Emirhan’la yaptığımız sözleşme, yaklaşık 5 milyon vermek üzere 5 yıllık anlaşma yapılmıştır. Menajeri sıfır bedelle çıkış maddesinde ısrar etmiştir. Sonrasında 4.5 milyon euro şeklinde anlaşma yapılmıştır. Bunun yanlış bir tavır olduğu yönündeki yorumları ben art niyetli buluyorum. Ben 600 dakika oynayan bir oyuncuyu transfer etsem beni tefe koyarsınız. Emirhan’a ‘Burada kalman için orada ne veriyorlarsa verelim’ dedik. Arkadaş bizi sadece menajeriyle muhatap etmek istiyor. Bir emek verdi. Emeklere teşekkür etmemiz gerek” dedi.

‘3 GÜNDÜR İKNA ETMEYE UĞRAŞIYORUZ’

Çebi, 18 yaşındaki oyuncunun gitme konusunda ısrarcı olduğunu söylerken, “Emirhan’ı 3 gündür ikna etmeye çalışıyoruz. ‘Hayır, ben gitmek istiyorum’ diyor. ‘Sana Torino’nun verdiği ücreti verelim’ dedim, kabul etmedi. Bizi sadece menajeri ile muhattap ediyor sadece. Gitmek istediğini söylüyor.” açıklamasını yaptı.

Gitmek isteyen Emirhan için açıklamasına devam eden Çebi, “Oyuncular köle değil. Kontratları ile onları gönülsüzce Beşiktaş’ta tutamayız. ‘Hayallarim var’ diyen çocuğun önünde durmam. Kontrattaki 4,5 milyon Euro kendisinin ve menajerinin isteği ile konuldu. Bir sonraki satışından %20 gelir bize verilecek.

‘KARAVELİ’NİN TELEFONUNU AÇMADILAR

Önder Karaveli, Emirhan İlkhan’a ve ailesine telefon açtı. Önder Karaveli’nin telefonlarını açmadılar. Her genç oyuncumuz Avrupa hayalinden bahsediyor. Bu hayalleri yıkan kişi olmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

‘N’KOUDOU VE BOYD GİDEBİLİR’

Çebi’nin diğer açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: “N’Koudou ve Boyd gidebilir. Gitmelerini istemiyoruz ama şartlara bağlı. Kanat transferi için bu duruma bakacağız. Stoperde de uygun bir oyuncu olması halinde alacağız. Serdar Saatçı’ya yeni sözleşme teklif ettik, bekliyoruz.”

‘8+3’ÜN TÜRK FUTBOLUNA KATKISI YOK’

8+3’ün Türk futboluna bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca rehavet bile getiriyor. Yerli oyuncular arkalarına yaslanıyorlar. Yerli oyunculara önem verelim ama altyapıyla birlikte yürütülmesi gereken bir operasyon.

‘ISMAEL’İ BEĞENİYOR VE GÜVENİYORUM’

Valerien Ismael’i beğeniyorum takdir ediyorum ve güveniyorum. Hazırlık maçlarındaki performansı üzerinden yorum yapmak son derece hatalı. Hazırlık maçlarında her şey denenir.

‘3 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ’

Transferde 1-2 takviye daha düşünüyoruz. Orta saha, kanat ve stoper konusunda çalışıyoruz. Altyapıdaki oyunculardan nasıl çözebileceğimizi de düşünüyoruz. Altyapıdaki oyuncuları yurt dışına yollamazsanız, diğer çocuklar da bunu hedefleyerek hareket etmeli. Geçen sene 3-4 oyuncu geldi, 4 tane de bu sene gelecek. Oğuzhan Akgün var, kaleci Emre var. Birçok çocuğumuz var. Kerem Atakan konusunda da 4.5 milyon euronun 4’te 1’i bile talep edilmedi bize. Görüşmelerimiz sürüyor.

‘ERSİN DESTANOĞLU’NA TEKLİFLER VAR’

Ersin Destanoğlu için talepler var. Durumu belli olduktan sonra Utku’nun durumu netleşecektir. Ama 30 milyon euro istersek işimiz zor. Serdar Saatçı’nın yaşadığı bir disiplin sorunu oldu. Bu çocuğumuz da gitmek istiyor. ‘Burada oturacaksın’ mı diyeceğiz. Bunlar bizim çocuklarımız. Her genç oyuncumuzun Avrupa hayali var ve bunlar da benim evlatlarım, ne yapayım. Bir stoper şartları uygunsa tercih ederiz. Serdar Saatçı’ya da sözleşme teklif ettik ve bekliyoruz. Avrupa hayali var. Herhalde altyapıya Avrupa haritası çizmemiz gerekiyor.

BANDIRMASPOR BAŞKANI’NA CEVAP VERDİ

Bandırmaspor Başkanı önce kendine dönüp bir bakacak. O da bir kongre üyesi. ‘N’Koudou giderse, Keny’yi alabiliriz’ dedik. Bandırmaspor Başkanı işine baksın. Keny çok kıymetliyse başkasına satsın. Bulabilse zaten bizi beklemez. Çok ayıp etti, hiç hoş olmadı.”

Haber Kaynağı: Milliyet

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.