haberkartali.net

“Atiba, Beşiktaş’ın yaşayan efsanesidir”

09 Aralık 2019 - 14:05
Futbol yorumcusu Ali Ece, Kasımpaşa - Beşiktaş maçını ve Beşiktaş'ın mali sorunlarını NTV'de yayınlanan 90+'da değerlendirdi.

Futbol yorumcusu Ali Ece, Beşiktaş’ın Kasımpaşa deplasmanında son saniyede aldığı altın değerindeki 3 puanı ve Beşiktaş’ın içinde bulunduğu mali durumu, NTV’de yayınlanan 90+’da değerlendirdi.

“Benim için maçın manşeti; ‘Kötü hakem, vasat oyun ve iyi sonuç’ Beşiktaş, 80 dakika 10 kişi oynayan rakibine karşı 1 oyuncu üstünlüğünü son 20 dakikaya kadar fazla hissettiremedi, bu yüzden oynanan oyun vasattır. Beşiktaş’ta geçen seneki ezbere yapılan erken orta hastalığı nüksettiği için oyun bu duruma geldi, 10 kişi oynayan bir takım savunmaya yaslanır ve kontra ataklar ile pozisyon bulmaya çalışır. Beşiktaş kapalı savunmaya yerden oynamak yerine orta yaptıkça devamında kalesinde tehlikeli kontra ataklar gördü.”

“Son 25 dakika hariç Adem Ljajic yine hayal kırıklığıydı, ama belli ki Abdullah Avcı onu oyunda tutmak zorundaydı çünkü şu an onun alternatifi yok. Umut Nayır‘ın nöbetçi golcü performansı çok önemli. Sahada Caner ve Ljajic zaman zaman pozisyonlar hakkında tartışma yaşadılar ancak sezon başındaki umursamaz tablodansa bu durum daha iyidir.”

Yaşayan efsane

“Beşiktaş’ı sahada ayakta tutan çok önemli 2 kişi vardı, Atiba Hutchinson zaten Beşiktaş’ın yaşayan efsanesidir. Rakip yarı alanda 66 kez isabetli pas vermiş, yapılması gereken buydu. Gökhan Gönül en fazla ikili mücadele kazanan oyuncuydu. Ruiz olmadığında Beşiktaş oyunu geriden iyi şekilde inşa etmekte zorlanıyor. Özellikle Fenerbahçe maçında Beşiktaş’ın Ruiz’e çok ihtiyacı var. Nkoudou yokken Beşiktaş hücüm hattında, rakibin yerleşik savunmasının denesini bozacak, extra hücüm aksiyonları yapabilen, rahat oyuncu eksiltip daha sonra oyunu hızlandıracak oyuncusu yok. Gökhan Gönül bunları yaptı.”

“Ruiz, bu sezon Beşiktaş’ın en değerli oyuncularından biri ancak sakatlıktan dolayı çok maç kaçırdı ve onun direkt alternatifi olan bir oyuncu yok. Bu durumda yerinde oynayacak oyuncunun extra performans sergilemesi gerekiyor. Roco‘dan Ruiz’in yaptıklarını bekleyemeyiz ancak bu maçta çok önemli müdahaleler yaptı.”

Lens, 24 Erzincanspor maçında o kadar kötü oynadı ki, maçtan sonra Abdullah Avcı‘yı arayıp; ‘Hocam, Lens’i izleyenler oldukça sinirlendi, benim duygularımı belli etmemem gerekiyor.’ dedim. Oyuncuyu kazanmak zorunda olduğunu söyledi. Dün oyuna Lens girdiğinde kimse memnun değildi ancak Lens, son saniyelerde çok bilinçli bir hareket yaparak orta yapmayıp çizgiye indi, içeriye de çok güzel pas attı.”

Oğuzhan, maç kondisyonunu yükseltmesi amacıyla kupa maçında oynatılacaktı ancak maçtan önce arka adelesinde bir sorun ortaya çıktı. Dün de muhtemelen bu yüzden oyuna girmemiştir.”

“Beşiktaşlı olmayan insanlar bile Atiba’ya büyük saygı duyuyor. Bir gün mutaka onun heykeli dikilecek.”

“Umut, geçen sezon Bursaspor’da iyi olmayan takımda sürekli rakip rahada topu korumaya, ayağında tutmaya çalışıyordu. Beşiktaş’ta gün geçtikçe son vuruş konusunda daha da iyiye gidiyor. Bana, yardımcı antrenör Şenol Fidan ile antrenman sonrası pozisyonlara göre yapması gereken vuruşları çalıştığını söyledi.”

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş için mücadele ediyor

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ın parasını düşünüyor. Bu yaz, Adem Ljajic, Nkoudou, Victor Ruiz, Douglas, Diaby ve Elneny ile 16 milyon €’luk bütcenin tamamı harcanmış. O konunun dışında gelen paraların nereye gittiği belli olmayan bir sürü kaynak var. Denetleme kurulu ve sicil kurulu işlerini iyi yapmamış. Beşiktaş kongre üyeleri 120₺’lık yıllık aidatlarını ödemişler ancak ödeme yapmadınız gerekçesiyle üyelikleri askıya alınmış. Bu şekilde mağdur olan benim de içinde bulunduğum en az 500 kişi var. Son 2 sezonda kulüp çalışanlarına ödenen yüksek maaşlarının hiç bir açıklaması yok. O paralarla transfer bile yapılır. Başkan Ahmet Nur Çebi geldiği zaman 105 milyon ₺ ödeme yapılması geriyordu. Bu paranın ödenmediğini söylüyorlar, geldikleri zaman 83 milyon ₺ ödenmiş. Geriye kalan 22 milyon ₺, 15 Aralık’a kadar yapılandırma yapılmış ancak vadesi gelmeden 25 Kasım’da yönetim kurulunun fedakarlığıyla bu para da ödenmiş. TFF Lisans kurulu ve federasyon ile yapılan görüşmelerde ‘Bu paraları bizden önceki yönetim harcamış, bizim niyetimiz yeniden yapılandırmadır, gerekli ödemeleri de yaptık vadeleri dolmadan yaptık.’ açıklaması yapılmış. Çebi, bana; ‘Lisans kurulunda henüz bir karar alınmadı, görüşme aşamasındayız’ dedi. Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’in mücadele ediyor. Ahmet Nur Çebi, hafta içinde bir radyoda yaptığı açıklamada mutlu bir camia olma yolunda olduklarını ancak kimsenin iyi sonuçlardan sonra rehavet yaşamaması gerektiğini söyledi. Geçmişi konuşmamalıyım diyorum ancak, tüm gelirler neden temlikli durumda? Yönetim kurulunun bunları da insanlara anlatması gerekiyor.”

Haber Kaynağı: haberkartali.net

Yorum Yap

Bir Cevap Yazın

Copyright 2019 HaberKartalı. Tüm hakları saklıdır. Fivi Yazılım
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz. Daha fazla bilgi için tıklayın.